FOTO Vivien Galletta, Martina Majerle, Vjekoslava Jurdana i Daniel Načinović najbolji na jubilarnom Čansonfestu

FOTO Vivien Galletta, Martina Majerle, Vjekoslava Jurdana i Daniel Načinović najbolji na jubilarnom Čansonfestu

Foto: Damirov foto kantunić

Pod sloganom ‘Festival koji spaja’ i posljednje programske večeri spojio je publiku i 16 izvođača koji su predstavili recentne ‘čansone’ ljubiteljima našeg dragog ča.

Kastav – Jubilarnim, 15. izdanjem Čansonfesta okončano je ovogodišnje, 28. Kastavsko kulturno leto u velikom stilu – veselo i raspjevano pred prepunim auditorijem kastavske Crekvine.

Pod sloganom ‘Festival koji spaja’ i posljednje programske večeri spojio je publiku i 16 izvođača koji su predstavili recentne ‘čansone’ ljubiteljima našeg dragog ča.

Po mišljenju publike najbolja pjesma bila je ‘Škocila je macka na štol’ u izvedbi Daniela Načinovića koji se ‘duplo okrunio’ i nagradom za najboljeg kantautora.

Vjekoslava Jurdana po mišljenju stručnog žirija u sastavu dr. sc. Silvana Vranić, prof. Smiljan Grbac te pjesnici Đurđa Grujičić, Rajka Jurdana-Šepić i Vjekoslav Alilović osvojila je nagradu za najbolji tekst pjesme “Leja le lej” za koju je glazbu napisao Smiljan Kirinčić, a izvela ju je Martina Majerle. Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu dodijeljena je skladbi “Batuda”, koju potpisuju Tamara Obrovac i Roberta Razzi, kastavskoj publici predstavila ju je Vivien Galletta, a odluku je donio stručni žiri u sastavu Saša Matovina (umjetnički ravnatelj ČAnsonfesta), prof. Željen Klašterka (HRT), Zvonko Varošanec (HRT), Kostadinka Velkovska (istaknuta glumica i šansonijerka) i Albert Petrović (Radio Rijeka). Nagradu za najbolju interpretaciju osvojila je Martine Majerle za interpretaciju pjesme “Leja le lej”.

Uz spomenute laureate, na Čansonfestu kojim je zatvoreno ovogodišnje Kastafsko kulturno leto nastupili su i Karin Kuljanić, Katja Budimčić, Lado Bartoniček, Mladen Medak Gaga, Francesco Squarcia, Damir Vrbljanac, Hrvoje Hegedušić, Gianluca Draguzet, sastav Kožne jakne, Neven Barac, Zemir Delić, sastav Batarele te Silvana i Duško Jeličić…

Natjecateljskoj večeri prethodili su i prigodni govori, a publici se obratila Vlasta Juretić, osobna izaslanica Kolinde Grabar-Kitarović, zatim Matej Mostarac, gradonačelnik grada Kastva te Linda Petrović, ispred Udruge Kastafsko kultutno leto.

Za kraj dodajmo da su osim glavnog festivalskog događanja, Večeri novih skladbi, održani i popratni programi – likovna izložba ‘Crno, bijelo u boji’ galerije Brešan, predstava ‘Kajabare’ – zaglazbancije & politikancije bjelovarskog kantautora i šansonijera Mladena Medaka Gage, pogovor s temom poezija i šansona te akustična glazbeno-poetska večer Na kastafskeh šternah ove godine nazvana ‘Čakavština, domaća beseda i klapski kanat’.

Jubilarno izdanje Čansonfesta organizirala je Udruga Kanat – Kastav pod idejnim i umjetničkim vodstvom Sanjina Mandičića i Saše Matovine u suorganizaciji s Hrvatskim društvom skladatelja ZAMP i Udrugom Kastafsko kulturno leto.

FOTO Vivien Galletta, Martina Majerle, Vjekoslava Jurdana I Daniel Načinović Najbolji Na Jubilarnom Čansonfestu @ Kastav

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }