Fužine pripremaju bogat program u bijelom adventskom vikendu

Drugi adventski vikend u Općini Fužine osim snijega donosi i pregršt aktivnosti za sve uzraste.

 

Fužine – Drugi adventski vikend u Općini Fužine prati niz događanja kao i idiličan bijeli ogrtač. Najmlađi posjetitelji uživat će u pisanju pisma Djedu Božićnjaku, sadit će svoju prvu jelkicu, sudjelovati u dječjim igrama i osvojiti vrlo atraktivne nagrade. Posebno se vesele jahanju konjića na igralištu pod branom kao i vožnji oko jezera Bajer sa simpatičnim Ujom i konjićem Liscem.

U subotu, 4. prosinca od 14 sati posjetitelji će moći sudjelovati u natjecanju u igri „Pogodi Božić“, a natječe se u dvije kategorije, obiteljskoj i dječjoj. Djeca i članovi obitelji gađat će s lopticama zadane mete i osvajati bodove ovisno koju metu pogode. Dječje nagrade uključuju, između ostalih, poklon bon Royal Food, slatki paket i ulaznice u špilju Vrelo ili pak kaubojsko selo Roswell i dr., a obiteljske noćenje u apartmanu Sabina, poklon bon u ugostiteljskom objektu Kampica ili Korito Food Factory, domaće proizvode OPG-a Milošević kao i OPG-a Anton Mrkvićka.

Nakon proglašenja i podjele nagrada od 17 sati slijedi radionica „Pričam ti Božićnu priču“ koja se nastavlja druženjem uz božićne priče uvijek dobro raspoloženih teta iz Društva naša djeca. U 18 sati pali se druga adventska svijeća.

Nedjelja, 5. prosinca je rezervirana za ono što svaki pravi vilenjak mora znati, a to je zasaditi smreku u vazu kako bi duh Božića uvijek mogao biti u njihovom domu. Kako zasaditi smreku najmlađe posjetitelje naučit će Antonia Čop u vremenu od 12 do 15 sati. Donacija za radionicu je simboličnih 20 kuna, a smrekice će najmlađi učesnici moći ponijeti doma.

Od 14 do 18 sati na rasporedu je radionica gdje se za ukrašavanje bora izrađuju personalizirane kuglice. Na radionici će izraditi i vlastitu jelkicu kojom mogu ukrasiti svoju dječju sobu kako bi djelić doživljaja s idilične goranske rivijere prenijeli u svoj dom. Na radionici „Jelka za moju sobu“ crtat će se i stvarati jelkice kao čestitke i ukras za Božić.

U špilji Vrelo od 16 sati održat će se magičan glazbeni doživljaj, adventski podzemni koncert kada će nastupiti Marin i Goranka Tuhtan. Posjetitelji će uživati u zvukovima mezzosoprana i tenora u najčarobnijoj špilji u ovom dijelu Europe.

Advent ne bi bio moguć bez toplih fritula, domaćih kobasica sa zeljem, kuhanim vinom i toplim čajem o čemu će se brinuti Fast food Kampica i Koruto Food Factory. Posjetitelje očekuju domaći proizvodi od meda, bobičastog voća, lavande, suhomesnati i mliječni proizvodi te suveniri kojima se ne može odoljeti. U obližnjim restoranima sve posjetitelje očekuju bogati jelovnici s najslasnijim plodovima gorja biljnog i životinjskog svijeta.

U izletištu Šumska bajka u Liču od 10 do 17 sati posjetitelji mogu sudjelovati u paljenju adventskih baklji, radionicama za djecu u toplom zimskom vrtu, kićenju bora, a očekuju ih pokloni iznenađenja za najmlađe i ljekovito piće dobrodošlice za odrasle, uz neizostavno druženje sa srnom, jelenom lopatarom, lanetom i divljim svinjama.

Možete učiniti dobro djelo i donesti hranu za psiće ili dekicu koju će članovi udruge Društvo naša djeca i Udruge mladih Domino dostaviti u Azil za nezbrinute životinje u Liču.

Za organizaciju bogatog adventskog programa pobrinuli su se Ured za turizam Općine Fužine, Društvo naša djeca i Udruga mladih Domino, a više informacija potražite na Facebook stranici Tourist info Fužine @tfuzine.