Galerija SKC predstavlja svoj kalendar za 2021. godinu te izložbu Svjetovi

Ovogodišnji kalendar nastavak je projekta „Rodom u koprive“ čije su autorice sad već diplomirane studentice Petra Čargonja (FFRI) i Elena Apostolovski (APURI). Čine ga radovi trinaest autorica, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti, koje ilustriraju različite aspekte vlastitog postojanja – tjelesnog, društvenog, političkog i emocionalnog.

Rijeka –  Galerija SKC već tradicionalno kreira godišnje kalendare, a besplatni primjerak za ovu godinu moći će se preuzeti u Galeriji ovaj petak, 15.1., u 17 sati.

Ovogodišnji kalendar nastavak je projekta „Rodom u koprive“ čije su autorice sad već diplomirane studentice Petra Čargonja (FFRI) i Elena Apostolovski (APURI). Čine ga radovi trinaest autorica, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti, koje ilustriraju različite aspekte vlastitog postojanja – tjelesnog, društvenog, političkog i emocionalnog. Umjetnice kroz različite ilustracije prikazuju puninu ženskog životnog iskustva te se suprotstavljaju zadatim stereotipima i tuđim normama. Ovogodišnji SKC-ov kalendar nastavak je težnje za vizualnom kulturom oslobođenom od objektivizacije ženskih egzistencija.

Kako je već i ranije najavljeno, u Galeriji SKC od ovog vikenda moći će se pogledat izložba „Svjetovi”, mlade umjetnice Gaie Radić. Otvorenje je u subotu, 16. siječnja 2021. godine s početkom u 19 sati,

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!