Glavni tajnik Saveza Alpe-Jadran u posjeti Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci

Savez Alpe-Jadran osnova je 2013. godine u Klagenfurtu (Austrija), kao nasljednik Radne zajednice Alpe -Jadran koja je osnovana 1978. godine.

Rijeka – Glavni tajnik Saveza Alpe-Jadran, Thomas Pseiner, boravio je jučer u posjeti Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci.  Svrha njegovog posjeta bila je evaluacija dosadašnjeg rada Saveza i dogovori o budućim aktivnostima Saveza i njegovih članica. Osim Primorsko-goranske županije, Pseiner će obići svih 12 članica Saveza tijekom čega će izraditi evaluaciju dosadašnjeg rada i prijedlog programskih smjernica za naredno razdoblje do 2024. godine.

Savez Alpe-Jadran osnova je 2013. godine u Klagenfurtu (Austrija), kao nasljednik Radne zajednice Alpe -Jadran koja je osnovana 1978. godine. Članice Saveza su austrijske savezne pokrajine Koruška, Štajerska i Gradišće, mađarska županija Vas, hrvatske županije Istarska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Varaždinska i Primorsko-goranska te Skupnost občin Slovenije koja zastupa slovenske članice Saveza. Primorsko-goranska županija članica je Saveza Alpe-Jadran od 2017. godine.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!