Glazba je čudo: Zanimljiv projekt u OKC Palach dovodi izložbu o povijesti glazbenih uređaja i atraktivan koncert @ Rijeka

Glazba je čudo: Zanimljiv projekt u OKC Palach dovodi izložbu o povijesti glazbenih uređaja i atraktivan koncert @ Rijeka

Palach će ugostiti zanimljivo događanje / Arhiva Torpedo media

Ulaznice po cijeni od 15 kuna moći će se kupiti na dan događaja, u OKC Palach, a ulaznica vrijedi za izložbu i koncert. Prema najavljenoj satnici, u 22 sata nastupa Neelay čija glazba odgovara žanru suvremenog rocka, zatim u 23 sata na scenu stupa Fanaa i njihov psihodelični indie rock, a večer zaključuje Recycle or Die nastupom posvećenim eksperimentalnoj jazz fuziji koji počinje u ponoć.

Rijeka – Zanimljiv događaj pod nazivom „Glazba je čudo“ održat će se u subotu, 26. svibnja u Omladinskom kulturnom centru Palach, u organizaciji Udruge Ri Rock i polaznika Music Box radionice Event Management.

– Udruga Ri Rock ove je godine proširila svoje Music box glazbene radionice pa su, osim učenja osnova sviranja gitare, bas gitare i bubnja, organizirali i radionice na kojima su polaznike educirali o organizaciji događaja. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, grada Rijeke, Lučke uprave Rijeka te Primorsko – goranske županije. Polaznici će znanja i vještine stečene na radionici pokazati svojim završnim radom – organizacijom glazbenog događaja u OKC Palach, poručili su organizatori.

„Glazba je čudo“ prvi je od tri događaja polaznika radionice event menadžmenta.

– Osnovna ideja događaja jest naglasiti važnost glazbe u našim životima i podsjetiti na čudesnost kojom obavija svakodnevicu. Glazba, osobito rock, u užurbanom suvremenom svijetu pomalo gubi značaj koji je imala u prošlim desetljećima, a ovaj događaj potpuni fokus stavlja na tu iznimno važnu umjetnost, poručili su organizatori.

Događaj započinje u 19 sati pop-up izložbom u suradnji s Muzejom informatike PEEK&POKE. Izložba je posvećena uređajima za slušanje glazbe koji su obilježili generacije i način na koji su svakodnevno uživali u glazbi. Od zaboravljenog magnetofona, legendarnog walkmana pa do vječnog vinila i gramofona, ova izložba posjetitelje će odvesti na putovanje kroz prošlost i podsjetiti ih na vremena kada glazba nije bila dostupna u nekoliko klikova. Moći će se vidjeti i tranzistor, diktafon, CD te MP3 playeri, a izložba je interaktivna pa će posjetitelji moći zavrtjeti ploču ili poslušati neki stari hit na walkmanu. Uz navedeno, bit će izložene i fotografije Matilde Rudec, višestruko nagrađivane koncertne fotografkinje iz Slavonskog Broda, koja je svojim objektivom zabilježila nastupe kultnih imena riječke rock scene. Fotografije su nastale na koncertima koji su se održali u raznim klupskim prostorijama te je savršen uvod u koncerti program koji slijedi nakon izložbe.

– Glazba je ipak najčudesnija uživo, pa nakon izložbe slijedi koncert na kojem će nastupiti Recycle or Die, bend svestranog riječkog umjetnika Ivana Valušeka te mladi riječki bendovi Fanaa i Nelaay. Koncertni dio donosi iznenađenje koje će nastupe pretvoriti u jedinstveno iskustvo i pridati im novu dimenziju, a chill atmosferi u kultnoj dvorani Palacha pridonijet će kauči na kojima će se posjetitelji moći opustiti i u potpunosti prepustiti glazbi, poručili su organizatori.

Ulaznice po cijeni od 15 kuna moći će se kupiti na dan događaja,  u OKC Palach, a ulaznica vrijedi za izložbu i koncert. Prema najavljenoj satnici, u 22 sata nastupa Neelay čija glazba odgovara žanru suvremenog rocka, zatim u 23 sata na scenu stupa Fanaa i njihov psihodelični indie rock, a večer zaključuje Recycle or Die nastupom posvećenim eksperimentalnoj jazz fuziji koji počinje u ponoć.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!