Godina nova, problemi stari: Upravni sud još nije dao ocjenu zakonitosti naplate mostarine Krčkog mosta

Predsjednik stranke i gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić kazao je da je PGS 17. lipnja zatražio od Visokog upravnog suda ocjenu zakonitosti odluke o naplati mostarine te kako je „neprihvatljivo da sud ignorira političku stranku i u ladici drži predmet toliko važan za građane“.

Rijeka – Godina je nova, ali problemi su stari: Krčki most i dalje je pod naplatom, što stanovnike tog kvarnerskog otoka, ali i okolnih područja, stavlja u neravnopravnu poziciju s ostalim dijelovima Hrvatske.

Podsjetio je na to i PGS, koji je začetnik borbe za ukidanje mostarine, a na današnjoj tiskovnoj konferenciji poručili su da su uputili požurnicu Visokom upravnom sudu u Zagrebu, jer od lipnja prošle godine nije odgovoreno na zahtjev za ocjenu zakonitosti naplate mostarine na Krčkom mostu, jedinom mostu u Hrvatskoj na kojem se naplaćuje cestarina.

Predsjednik stranke i gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić kazao je da je PGS 17. lipnja zatražio od Visokog upravnog suda ocjenu zakonitosti odluke o naplati mostarine te kako je „neprihvatljivo da sud ignorira političku stranku i u ladici drži predmet toliko važan za građane“. Poručio je da, uz malo političke volje, Vlada može ovaj problem riješiti već ove godine.

Franjo Butorac, politički tajnik PGS-a, dodao je da će se mostarina ukinuti, u onom trenutku kada to bude odgovaralo HDZ-u, a svakako ili prije parlamentarnih ili prije lokalnih izbora. Iz PGS-a su dodali kako ne stoji tumačenje Vlade da se iz naplate Krčkog mosta vraća kredit Europskoj banci za obnovu i razvoj od 10 milijuna eura, budući da je taj most već odavno isplaćen, a taj kredit ne bi bio preveliko opterećenje za proračun.

Počasni predsjednik PGS-a i zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš osvrnuo se na teme iz rada gradske vlasti i Gradskog vijeća te poručio kako se nada stabilizaciji rada Gradskog vijeća i potporu programima Europske prijestolnice kulture, koju je nazvao poticajem za novi razvoj Rijeke.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!