Goji bobice zvijezde šestog EKO utorka na Tržnici Brajda

Poznatije u kuhinjama kao „sretne bobice“ ili „crveni dijamanti“ Goji bobice su voće s najvećom nutritivnom gustoćom koje se koristi više od 5000 godina.

Rijeka – I ovog je utorka, 30. srpnja 2019. održana promocija pod nazivom “EKOutorak” na Tržnici Brajda koja je po šesti put okupila ekološki certificirane proizvođače i ostale sudionike s raznolikom ponudom domaćih proizvoda.

OPG Hero Vedran izložio je egzotične Goji bobice i prerađevine iz doline Raše u Istri. Mogli su se degustirati i kupiti ukusni nektar, džem po cijeni od 30 kuna, voćni namazi po cijeni od 25 kuna i svježe bobice od 20 kuna. Poznatije u kuhinjama kao „sretne bobice“ ili „crveni dijamanti“ su voće s najvećom nutritivnom gustoćom koje se koristi više od 5000 godina. Goji bobice su voće koje raste na Himalaji i smatra se biljkom iznimnih kvaliteta. Prije svega izvor su esencijalnih aminokiselina bez kojih organizam ne bi mogao pravilno funkcionirati. Posjeduju snažna antioksidativna svojstva te tako djeluju zaštitno na organizam. Dobar su izvor esencijalnih masnih kiselina odgovornih za pravilno funkcioniranje mozga i krvožilnog sustava. Ipak, treba obratiti pozornost da ljudi sa zdravstvenim tegobama trebaju biti na oprezu pošto Goji bobice mogu djelovati na snižavanje šećera u krvi i snižavanje krvnog tlaka.

Internet trgovina uberiovo.hr poznata je po odabiru domaće hrane i besplatnoj dostavi subotom na prag mnogih Riječana koji s zadovoljstvom koriste usluge simpatičnih dama Višnje Basioli i Biljane Cvijanović. Osim prve virtualne trgovine ovog tipa, od početka 2017. godine, u Jedrarskoj ulici, otvorena je i simpatična trgovina sa sličnim asortimanom, za sve one koji više vole sami odabrati svoje voćke. Na ovom EKO utorku održale su promociju svoje trgovine uz zanimljivu dekoraciju i prezentaciju proizvoda.

Također, sudjelovali su obrt Bitoraj iz Mrkoplja koji je osim ekoloških jaja svoju ponudu obogatio i eko tjesteninom, Socijalna zadruga Put ponudila je ukusni pesto od medvjeđeg luka s maslinovim uljem i slaninom, svježi patlidžan i tikvice te sirupe poput onog s bobicama bazge. Svojim prisustvom EKO utorak je podržao ponovno OPG Mičić s medom i proizvodima od meda.

Ako ste propustili ovaj EKO utorak, sljedeći je najavljen već za 06. kolovoza, a proizvode izlagača možete degustirati i kupiti u posebno označenoj zoni na Tržnici Brajda. Prijava za izlagače moguća je pozivom na broj 051/311-487 (pon-pet od 8-16 h), na dežurni telefon 092/384-66-49 (pon-ned od 8 do 20 h), putem elektroničke pošte: marketing@rijeka-plus.hr ili službene Facebook stranice Rijeka plusa.