Grad Rijeka dodijelio nagrade uspješnim stipendistima – Nove ugovore o stipendiranju potpisalo 69 učenika i studenata

Uz nove, danas potpisane stipendiste, Grad Rijeka nastavlja i sa stipendiranjem osoba koji su ranijih godina dobili stipendije, a još uvijek se školuju. Tako ove školske/akademske godine Grad Rijeka stipendira ukupno 138 mladih Riječana, i to 111 darovitih učenika i studenata, 18 učenika i studenata prema socijalnim kriterijima te 9 stipendista koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Rijeka – U HKD-u na Sušaku održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju te uručivanje nagrada dosadašnjim stipendistima koji su diplomirali tijekom protekle akademske godine.

Ugovore je potpisalo novih 29 srednjoškolaca i 40 studenata, a svečanosti su nazočili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović i predstavnice Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo.

“Brojke od preko 3 tisuće stipendija i gotovo 30 milijuna kuna koje je Grad Rijeka u 25 godina namijenio za stipendije su impresivne, a od svih stavaka u proračunu ovo predstavlja možda i najbolje uložen novac jer gotovo da nema slučaja da netko od prijašnjih stipendista taj status nije kasnije opravdao”, rekao je gradonačelnik Obersnel u svom prigodnom govoru, dodavši kako je Grad izuzetno ponosan na svoje prošle i sadašnje stipendiste. Osvrćući se na odlazak velikog broja mladih ljudi iz Rijeke i Hrvatske, od kojih mnogi odlaze specijalizaciju i usavršavanja, ali i zbog zapošljavanja, gradonačelnik je pozdravio nastojanja da iskoriste svaku priliku za stjecanje i primjenu znanja, uz iskazanu nadu se da će se neki od njih vratiti u Rijeku i svoje znanje primjenjivati u našoj zajednici.

Ugovore o stipendiranju s Gradom Rijekom potpisali su srednjoškolci Karlo Andlovec, Antonio Babić, Valentina Bendra, Andrej Božić, Niki Carević, Noa Carević, Robert Cvjetinović, Adrian Grdinić, Lana Hlavica, Noa Jelić Matošević, Darijan Jelušić, Nora Malašić, Laura Mesarek, David Miharija, Robert Mikulić, Virna Nilović, Vilon Orlić, Mateo Paladin, Vito Papić, Ivan Pavlinović, Petar Pribanić, Vid Rogić, Andrej Rubeša, Sara Superina, Antonio Šikljan, Adrijan Štivić, Eva Šustar, Laura Zelenika i Maria Zelenika te studenti Dino Alić, Tina Bakić, Luka Banović, Antonio Barišić, Ivana Batković, Vanja Brandić, Valentina Briški, Ivan Butković, Marin Capan, Noa Čemeljić, Nika Dorčić, Enriko Dulaj, Ivan Erstić, Dolores Frančišković, Mario Hero, Arnela Jakupović, Kristina Juras, Ivana Kalajžić, Tomislav Koren, Sven Kučina, Andrea Lalić, Martina Levanić, Dora Maršanić, Klara Mladenić, Dora Palčevski, Luka Pavlinović, Petra Pelčić, Barbara Radovani, Marina Rupe, Hana Samaržija, Viktoriya Sklyarenko, Tiziana Srdoč, Andrej Sušlić, Anita Širola, Nina Šušnjar, Mara Trbojević, Dajana Weiss, Patrik Weiss, Matej Žerovnik i Lucija Žunić.

Tijekom akademske godine 2017./2018. diplomirala su 32 dosadašnja stipendista Grada Rijeke, kojima je gradonačelnik uz zahvalnice uručio knjigu Radmile Matejčić “Kako čitati grad”. Riječ je o Andreju Belančiću, Emanueli Berić, Aleksandru Bulju, Ani Bura, Nikoli Cerovcu, Dariji Damjanović, Matiji Diki, Mihaelu Erakoviću, Marti Giaconi, Matku Grbcu, Pauli Gršković, Steli Jelenić, Zoe Jelić Matošević, Emi Karmelić, Dori Lovrečić, Luki Maliniću, Marinu Matiću, Elli Mijolović, Matku Mikašinoviću, Katarini Peljhan, Danieli Perković, Matei Rob, Carmen Rožmanić, Ivanu Smokvini, Miji Stefanović, Leu Šamaniću, Ivanu Ševeljeviću, Janji Šušnjar, Ingrid Šutić, Ivi Volarić, Dori Zambata i Mateu Žmaku.

Ema Karmelić je u ime novodiplomiranih Riječana zahvalila Gradu što podržava stipendiste i prepoznaje njihov potencijal i prije njih samih, kazavši kako ova stipendija mnogima služi kao motivacija u trenucima kada nije bilo lako nastaviti sa školovanjem, učiti i polagati predmete i ispite, te dolazi kao dobrodošla pomoć mladim ljudima u stjecanju relativne nezavisnost od roditelja, sufinanciranju troškova školovanja ili im omogućava neke užitke koje inače ne bi mogli priuštiti.

Svečanosti je nazočilo 69 novih stipendista i 32 novodiplomiranih bivših stipendista

Uz nove, danas potpisane stipendiste, Grad Rijeka nastavlja i sa stipendiranjem osoba koji su ranijih godina dobili stipendije, a još uvijek se školuju. Tako ove školske/akademske godine Grad Rijeka stipendira ukupno 138 mladih Riječana, i to 111 darovitih učenika i studenata, 18 učenika i studenata prema socijalnim kriterijima te 9 stipendista koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Od 1993. godine do danas ukupno je za stipendiranje učenika i studenata Grada Rijeke te studenata Vukovara izdvojeno 28,7 milijuna kuna, a u proračunu Grada Rijeke za 2018. godinu za stipendije je osigurano 1,25 milijuna kuna.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!