Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Grad Rijeka dodijelio priznanja uspješnim učenicima i njihovim mentorima

U školskoj 2017./2018. godini 53 prosvjetna radnika riječkih odgojno-obrazovnih ustanova pripremila su ukupno 33 učenika i 29 ekipa koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnoj i/ili međunarodnoj razini natjecanja, susreta ili smotri.

Rijeka - U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku jučer je održan prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim i međudržavnim natjecanjima osvojili prva tri mjesta te za mentore tih učenika.

Grad Rijeka već dugi niz godina dodjeljuje priznanja mentorima i učenicima koji su postigli najbolje rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama, a s ciljem podupiranja znanja i izvrsnosti.

Učenicima i njihovim mentorima koji su postigli zapažen uspjeh na takmičenjima iz jezično-umjetničkog, prirodoslovno-matematičkog, humanističkog, gospodarstvenog, strukovnog, umjetničkog, zdravstvenog i ekološkog područja priznanja su uručili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Čestitavši svim uspješnim učenicima i mentorima, gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako ga iz godine u godinu veseli vidjeti koliko u Rijeci ima talentiranih mladih ljudi – najbolji dokaz kako grad ostaje u dobrim rukama.„Svi imate talente, međutim bez motivacije, rada i dodatnog zalaganja taj talent bi ostao neiskorišten. Stoga je, osim vašeg velikog truda, iznimno važna uloga mentora, koji znaju prepoznati i usmjeriti talent te vas poticati da marljivošću te stjecanjem novih vještina i znanja dođete do priznanja,“ kazao je gradonačelnik Obersnel.

U školskoj 2017./2018. godini 53 prosvjetna radnika riječkih odgojno-obrazovnih ustanova pripremila su ukupno 33 učenika i 29 ekipa koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnoj i/ili međunarodnoj razini natjecanja, susreta ili smotri.

U školskoj 2017./2018. godini ostvarena su 62 postignuća od prvog do trećeg mjesta. Jedno od prva tri mjesta postigla su 33 učenika pojedinačno (8 iz osnovnih i 25 iz srednjih škola) te 29 ekipa (10 iz osnovnih i 19 iz srednjih škola).

Državna natjecanja, susreti i smotre učenika osnovnih i srednjih škola odvijaju se po programu Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Svrha njihovog organiziranja je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika na određenom području kao i poticanje i motiviranje učenika na sudjelovanje te njihovo međusobno natjecanje.

Natjecanja se održavaju svake školske godine, započinju sudjelovanjem učenika na županijskoj, a zatim na državnoj ili međunarodnoj razini.

Kompletan popis nagrađenih učenika i mentora možete vidjeti na linku ispod teksta.

Popis uspješnih učenika i mentora u školskoj godini 2017./2018.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.