Grad Rijeka dodjeljuje nepovratnu subvenciju za organizaciju nautičkog sajma u Rijeci

Cilj ovog poziva je osigurati nastavak preko tri desetljeća duge tradicije održavanja nautičkog sajma u području male brodogradnje, njegovo unapređenje kao i promocija Rijeke kao destinacije nautičkog turizma.

Rijeka – Grad Rijeka već treću godinu zaredom raspisuje se Javni poziv za dodjelu nepovratne subvencije za organizaciju nautičkog sajma u Rijeci. Poziv je otvoren do 9. lipnja 2021. godine i prijaviti se mogu svi gospodarski subjekti.

-Subvencioniranje sajamskih manifestacija jedna je od mjera poticanja poduzetništva koje spadaju u Opći program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke, a cilj im je stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja i preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti te unaprjeđenje poduzetničke klime, ističu iz Grada Rijeke.

Grad Rijeka na ovaj način osigurava financijsku potporu organizatoru sajma do maksimalno 50.000,00 kuna, uz uvjet da isti iznos ne smije premašiti 50% ukupnih troškova organizacije. Pored toga, Grad Rijeka će naknadnom odlukom gradonačelnika, a u skladu s proračunskim mogućnostima i lokacijom sajma, organizatoru bez naknade omogućiti korištenje električne energije, vode, pozornice, privremene ograde i mobilnih kemijskih WC-a u vlasništvu Grada.

Na Javni poziv mogu se javiti svi  gospodarski subjekti, neovisno o veličini. Nakon administrativne provjere, potpune prijave ulaze u postupak vrednovanja prema kriterijima koji obuhvaćaju ocjenu koncepta (programa) i karaktera sajma te iskustvo i kapacitete prijavitelja. Ocijenjene prijave rangiraju se sukladno ostvarenom broju bodova, što je detaljno opisano u  što je detaljno opisano u Tekstu Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu nepovratne subvencije organizatoru nautičkog sajma na području grada Rijeke .

Zahtjevi se podnose poštom ili neposredno u pisarnicu Grada Rijeke na adresu: Grad Rijeka, Titov trg 3 s naznakom ”za Odjel gradske uprave za poduzetništvo – Zahtjev za dodjelom subvencije u svrhu organizacije nautičkog sajma u Rijeci 2021.“ do 9. lipnja 2021. godine. Podnose se na Obrascu „Prijava na Javni poziv za dodjelu nepovratne subvencije organizatoru nautičkog sajma na području grada Rijeke“ koji se može preuzeti s web stranice Grada Rijeke www.rijeka.hr ili u Odjelu gradske uprave za poduzetništvo na adresi: Trg sv. Barbare 2/1, Rijeka.

Dodatne informacije dostupne su na brojevima telefona 051/209 214 i 209 590 ili putem e-mail adrese poduzetnistvo@rijeka.hr.

Cilj ovog poziva je osigurati nastavak preko tri desetljeća duge tradicije održavanja nautičkog sajma u području male brodogradnje, njegovo unapređenje kao i promocija Rijeke kao destinacije nautičkog turizma.

U svjetlu pozitivnih epidemioloških trendova i najava da će ljetni mjeseci donijeti veću stabilnost, očekuje se da će organizacija ovogodišnjeg nautičkog sajma biti olakšana te omogućiti veći broj izlagača i posjetitelja. Jačanjem njegovih kapaciteta potvrđuje se status sektora nautike kao važnog i neizostavnog elementa u turističkoj ponudi Rijeke, te njegova integrativna uloga u razvojnim planovima i programima gradske uprave.