Grad Rijeka je u održavanje Hartere uložio 1,2 milijuna kuna u proteklih 15 godina

Što se tiče vlasništva nad kompleksom bivše tvornice papira na kraju Ružićeve ulice, trećina je u vlasništvu Grada Rijeke, a što se odnosi na prostore Marganova i ex Parafinke s pripadajućim vanjskim prostorom, površine 17.667 kvadratnih metara, kazao je Obersnel.

Rijeka – Grad Rijeka je u održavanje Hartere uložio gotovo milijun kuna u proteklih 15 godina, a vlasnici sus vega trećine kompleksa, može se iščitati iz odgovora gradonačelnika Vojka Obersnela na vijećničko pitanje Filipe Capan.

– Koliko Grad Rijeka potroši na održavanje nekadašnjih industrijskih postrojenja bivše tvornice papira Hartera i koliki je vlasnički udio Grada Rijeke u ukupnoj vlasničkoj strukturi navedenog zapuštenog industrijskog kompleksa, pitala je Capan, a Obersnel iznio precizne podatke.

Prema njegovim riječima, u kompleksu bivše tvornice papira Hartera, odjeli gradske uprave za komunalni sustav i gospodarenje imovinom, u periodu od 2004. godine do danas, uložili su ukupno 969.181,49 kuna. Od navedenog iznosa, najveći dio od 941.308,98 kuna, odnosio se na krovopokrivačke  radove objekta Ružićeve 34 (ex. Parafinka), dok je ostatak od 27.872,51 kuna utrošen na manje popravke objekta Ružićeve 38.

– Uz navedeno, Odjel gradske uprave za kulturu 2012. godine, uložio je u statičku sanaciju velike dvorane, iznos od 220 tisuća kuna. Što se tiče vlasništva nad kompleksom bivše tvornice papira na kraju Ružićeve ulice, trećina je u vlasništvu Grada Rijeke, a što se odnosi na prostore Marganova i ex Parafinke s pripadajućim vanjskim prostorom, površine 17.667 kvadratnih metara, kazao je Obersnel.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!