Grad Rijeka kupio 12.800 pamučnih maski za 4.412 učenika i 1.790 zaposlenika

Iz proračunske zalihe izdvaja se dodatnih 129.600 kuna za prostor za izolaciju u zgradi Toblerone kojom upravlja 3. maj STM. Novac će biti potrošen za potrebe daljnjeg korištenja 18 soba i posebnog dizala.

Rijeka – Grad Rijeka će iz proračunske zalihe izdvojiti 240 tisuća kuna za kupnju zaštitnih pamučnih maski za potrebe učenika od 5. do 8. razreda osnovnih škola te za nastavno, administrativno, tehničko i pomoćno osoblje osnovnih škola i predškolskih ustanova kojima je osnivač Grad Rijeka.

Zaštitne maske nabavljene su sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID 19.

Odobreni iznos uplaćen je u korist žiro računa trgovačkog društva RIO BIZ d.o.o. Rijeka. Za navedeni iznos nabavljeno je 12.800 komada pamučnih maski koje udovoljavaju uvjetima iz Preporuka za proizvođače maski od tekstila namijenjenih za škole koje je 26. kolovoza 2020. godine dao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Maske su nabavljene za 4.412 učenika i 1.790 zaposlenika. Naime, po dvije maske idu za svakog učenika odnosno zaposlenika.

Iz proračunske zalihe izdvaja se dodatnih 129.600 kuna za prostor za izolaciju u zgradi Toblerone kojom upravlja 3. maj STM. Novac će biti potrošen za potrebe daljnjeg korištenja 18 soba i posebnog dizala. Toblerone u svrhu samoizolacije koristit će se do 25. studenoga.

Organiziranje prostora za samoizolaciju dio je preporuka koje su se odnosile na postupanje u slučajevima pojave bolesti gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije.

Sredstva se koriste iz proračunske zalihe zbog toga što nisu bila planirana u proračunu Grada Rijeke za 2020. godinu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!