Građani policiji predali pušku i streljivo, ručne bombe, tromblonske mine i drugo naoružanje

Tako su građani policiji dragovoljno predali pušku, oko 600 komada streljiva različitih kalibara, osam ručnih bombi, 12 tromblonskih mina, tri spremnika za automatsku pušku, trotilske i protuavionske metke i drugo.

Rijeka – Od 15. lipnja do danas policija je od građana s područja Policijske uprave primorsko-goranske, a u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ preuzela više komada streljiva i drugih potencijalno opasnih predmeta.

Tako su građani policiji dragovoljno predali pušku, oko 600 komada streljiva različitih kalibara, osam ručnih bombi, 12 tromblonskih mina, tri spremnika za automatsku pušku, trotilske i protuavionske metke i drugo. Navedene predmete od građana su na siguran način preuzeli policijski službenici nadležnih policijskih postaja i Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će  biti uništeni prema pravilima struke.

– Podsjećamo, kontinuirana provedba akcije „Manje oružja, manje tragedija“, od 2007. godine građanima omogućava da policiji bez bojazni od ikakvih sankcija predaju oružje, streljivo, minsko-eksplozivnih sredstva i druge predmete. Radi toga, i dalje  pozivamo sve građane koji još uvijek posjeduju navedene predmete ih predaju policiji. Također, apeliramo na građane da spomenute predmete ne odlažu na mjestima koja su dostupna drugim osobama, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Iz istog razloga upozoravamo građane da ove predmete ne donose sami u policiju, već se jave u najbližu policijsku postaju. Na poziv građana po sve navedene predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način, a građani će svoj dom učiniti sigurnijim, kazali su iz policije.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!