Građanska inicijativa Protiv skupog Energa traži niže cijene plina i toplinske energije tijekom “korona” ograničenja

Energo je 1.travnja snizio cijenu plina za 3 % što ispada kao prvoaprilska šala u odnosu na kretanja cijena plina na svjetskom tržištu koja su više nego dvostruko niža u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini

Rijeka – Građanska inicijativa Protiv skupog Energa izdala je priopćenje u kojem traži niže cijene usluga riječkog komunalnog društva tijekom ograničenja izazvanih epidemijom COVID-19 virusa. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Građanska inicijativa Protiv skupog Energa traži od gradonačelnika grada Rijeke i ujedno predsjednika skupštine Energa, Vojka Obersnela, da obveže nadzorni odbor i upravu Energa da za razdoblje od 19. ožujka kad su počela ograničenja kretanja i sve do okončanja ograničenja za građane i privredne subjekte snize cijene svojih usluga: plina, toplinske energije i fiksne naknade.

Financijski prihodi Energa su se u 2018.god povećali za 23,05% u odnosu na prethodnu godinu, te iznose kn 1.633.394. Energo je 1.travnja snizio cijenu plina za 3 % što ispada kao prvoaprilska šala u odnosu na kretanja cijena plina na svjetskom tržištu koja su više nego dvostruko niža u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini. Mišljenja smo da Energo treba ravnomjerno participirati u antikriznim mjerama a ne ostvarivati ekstraprofit.

Ovakvom odlukom, gradonačelnik bi pokazao socijalnu osjetljivost i pomogao mnogim stanarima i privrednim subjektima ovog grada pa ga pozivamo da ovakvu odluku donese bez odlaganja, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Josip Kukuljan, voditelj građanske inicijative Protiv skupog Energa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!