Grbin ispred Ahmetović u PGŽ, Istri i Lici – Jovanviću i Jerković najviše glasova za Predsjedništvo

Grbin je osvojio 53 posto glasova u ovoj regiji, a slijedi ga Mirela Ahmetović s 29 posto.

Rijeka – Peđa Grbin dobio je uvjerljivo najviše glasova za predsjednika SDP-a na području koje obuhvaća Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju, pokazuju preliminarni neslužbeni rezultati unutarstranačkih izbora. Grbin je osvojio 53 posto glasova u ovoj regiji, a slijedi ga Mirela Ahmetović s 29 posto. Ranko Ostojić stigao je do 16 posto, Grbinov izvjesni protukandidat u drugom krugu Željko Kolar uzeo je svega 4 posto glasova, a Marino Percan samo 2 glasa.

U izborima za Predsjedništvo SDP-a, u ovoj regiji vode bivši saborski zastupnik Željko Jovanović i europarlamentarka Romana Jerković. Naime, u najviše tijelo stranke ulazi se po regionalnom ključu i uz poštivanje “zip” modela, što znači da će tri županije dati po jednog muškarca i jednu ženu u Predsjedništvo. Jovanović je sa 711 glasova u vodstvu u odnosu na gradonačelnika Kastva Mateja Mostarca koji je stigao do 588 i Vojka Brauta koji je prikupio 411 glasova, dok je Jerković u ovom kraju s 590 glasova “bolja” od Sandre Krpan koja ima 519.

Ipak, kod izbora u Predsjedništvo za sve kandidate glasaju svi birači, što znači da bi Mostarac i Braut, odnosno Krpan, mogli zaostatak nadoknaditi boljim rezultatom u drugim regijama. Kada se gledaju svi kandidati za Predsjedništvo, Istra, PGŽ i Lika najviše cijene Biljanu Borzan (847 glasova), Sabinu Glasovac (780 glasova), Ranka Ostojića (777 glasova) i Sinišu Hajdaša Dončića (715 glasova)

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!