Grupa Ruta, Udruga Pegaz i Centar NAVALIS među projektima koje će sufinancirati Ina kroz program „Zeleni pojas“

Kroz taj program Ina sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša, prirode i klime.

Rijeka – Već osam godina Ina kroz program “Zeleni pojas” financira ekološke projekte u čijem je fokusu ove godine bila revitalizacija kopnenih i vodenih površina s ciljem očuvanja bioraznolikosti, sadnja autohtonih trajnih biljaka te edukacija mladih da misle „zeleno“, navodi se u Ininom priopćenju. Među 12 pobjedničkih projekata “Zelenog pojasa 2021.” našle su se i Grupa Ruta Cres, s projektom Umrežavanje vune, Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja Pegaz Rijeka, s projektom Energija sunca za sretnije djetinjstvo te Centar za podvodna istraživanja NAVALIS s Paga, s projektom Seahorse story.

– Ina će sufinancirati ukupno dvanaest projekata, a na natječaj je zaprimljeno rekordnih 348 prijava. INA veliku pažnju pridaje zaštiti okoliša, kao i pomaganju zajednicama u realizaciji njihovih zelenih inicijativa. Najbolji primjer takve prakse je upravo Inin program Zeleni pojas. Drago nam je što su brojne organizacije te obrazovne ustanove i ove godine u našoj kompaniji prepoznale pouzdanog partnera uz čiju pomoć mogu ostvariti svoje ekološke projekte, o čemu svjedoči i rekordni broj prijava na Zeleni pojas 2021., rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Ina je “Zeleni pojas” pokrenula 2014. godine, s ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja. Kroz taj program Ina sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša, prirode i klime. Kroz proteklih sedam godina realizirano je više od 100 projekta, koje je INA sufinancirala s više od dva milijuna kuna. Program “Zeleni pojas” kao primjer dobre prakse uvršten je u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu jer je Prepoznat je kao program koji direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji, jednom od 17 globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!