HDZ i SDP vode ‘mrtvu trku’ na Grobniku – Birači se podijelili između dvije opcije

Grobničani su podjednako naklonjeni i HDZ-u i strankama Restart koalicije, koja je ipak ostvarila “mrvicu” bolji rezultat od “konkurencije” u dvije jedinice lokalne samouprave.

Jelenje, Čavle – Dvije grobničke jedinice lokalne samouprave podijeljene su između HDZ-a i SDP-a, jer svaka od ovih stranaka, odnosno koalicija i u Jelenju i u Čavlima dobiva otprilike po trećinu glasova birača.

Kod Jelenja, u 22.15 sati prebrojani su svi glasovi, a za pola postotnog poena na vrh je izbila Restart koalicija s 33 posto glasova. Slijedi HDZ s 32 posto, Most s 8,3 posto, lijevo-zelena koalicija oko stranke Možemo sa 6,6 posto te Domovinski pokret sa 6,2 posto.

Birači Restarta uglavnom su svoj preferencijalni glas dali Zlatku Komadini koji je uzeo 41,4 posto „preferencijala“, a Sanja Udović oko 7 posto. Birači HDZ-a uglavnom su simpatizirali nositelja liste, minstra branitelja Tomu Medveda koji je dobio 26 posto preferencijalnih glasova te gradonačelnika Bakra Tomislava Klarića kojem su dali 19 posto.

U Čavlima, gdje je u 22.30 sati prebrojano 100 posto glasova, Restart koalicija osvojila je nešto iznad 35 posto, a HDZ je „uzeo“ 33 posto. Jako dobar rezultat, čak 8,8 posto glasova ostvarila je lijevo-zelena koalicija, a iznad praga je još Most sa 7,5 posto.

Preferencijalni glasovi slično su raspodijeljeni, samo što nakon Komadine sa 34 posto, na listi Restart koalicije slijedi predsjednik HSS-a Krešo Beljak sa 5,3 posto, a Sanja Udović je na 3. mjestu sa 4,5 posto glasova. Kod HDZ-a, Medved i Klarić su praktički izjednačeni s po otprilike 25 posto podrške simpatizera te stranke.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!