History Film Festival dovodi vrhunske povijesne dokumentarne filmove u Rijeku sredinom rujna

Program će se održavati u HKD-u na Sušaku, Galeriji Kortil, Botelu Marina i Circolu, a počinje u utorak, 10. rujna u 17 sati u HKD-u na Sušaku. Svečano otvorenje održat će se na istom mjestu te večeri u 21 sat. Tada će se prikazati film „Trump, Anatomy of a Man“ uz razgovor s producentom Carlosom Pinskym.

Rijeka – Jedinstveni međunarodni festival koji okuplja i vrednuje produkciju povijesnih dokumentarnih filmova, History Film Festival, ponovo se vraća u Rijeku. Festival koji stavlja primat na povijesne dokumentarne filmove održat će se od 10. do 14. rujna.

Festivalom se želi prikazati kvalitetan povijesno dokumentarni film te se teži k tome da se Festival utvrdi kao mjesto razmjene ideja i iskustava redatelja i producenata iz cijeloga svijeta. Međunarodni žiri dodjeljuje Grand Prix za najbolji film, strukovne nagrade, a žiri publike odlučuje o najboljem filmu festivala po njihovom kriteriju.

Organizatori festivala pripremili su i bogati popratni program, masterclass predavanja uglednih filmskih autora te radionice otvorene za javnost i profesionalce. Program će se održavati u HKD-u na Sušaku, Galeriji Kortil, Botelu Marina i Circolu, a počinje u utorak, 10. rujna u 17 sati u HKD-u na Sušaku. Svečano otvorenje održat će se na istom mjestu te večeri u 21 sat. Tada će se prikazati film „Trump, Anatomy of a Man“ uz razgovor s producentom Carlosom Pinskym.

Više informacija o programu dostupno je na službenim stranicama festivala.