Hoće li Sveučilište u Rijeci zadržati status Excellence in Research ? – Tim evaluatora Europske komisije analizirao status i uvjete koje istraživači imaju na riječkom sveučilištu

Hoće li Sveučilište u Rijeci zadržati status Excellence in Research ? – Tim evaluatora Europske komisije analizirao status i uvjete koje istraživači imaju na riječkom sveučilištu

FOTO: uniri.hr

Evaluatori Europske komisije proveli su i intervjue s 4 skupine istraživača iz različitih znanstvenih područja i polja, od doktoranada i poslijedoktoranada preko mlađih znanstvenika do znanstvenika s duljom karijerom i izraženom međunarodnom reputacijom

Rijeka – Na Sveučilištu u Rijeci u utorak, 19. veljače 2019. održana je vanjska ekspertna evaluacija vezano uz Strategiju ljudskih resursa za istraživače (HRS4R), odnosno obnovu priznanja Europske komisije HR Excellence in Research koje je Sveučilište u Rijeci ostvarilo još 2010. godine kao prvo u Hrvatskoj i među prvih 10 u Europi.

Evaluatori Europske komisije, odabrani sa zadaćom provedbe evaluacije Sveučilišta u Rijeci, bili su u sastavu: Ana Fernández, Basque Center on Cognition, Brain and Language, Španjolska, Magdalena Kostecka, Institute of Nuclear Physics, Polish Academy of Sciences, Poljska i Darko Frleta, koordinator za znanost, Sveučilište u Zadru.

Evaluatori su održali radni sastanak i intervjue vezano uz razne aspekte implementacije Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača (The European Charter for Researchers, The Code of Conduct for the Recruitment of Researchers). Europska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača dokumenti su od iznimne važnosti koji pridonose zapošljavanju visokokvalificiranih istraživača te uspostavi motivirajuće radne okoline za istraživače.

Sa strane Sveučilišta radnome su sastanku prisustvovali članovi Uprave i djelatnici Sveučilišta u Rijeci: prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica, prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente, prof. dr. sc. Saša Zelenika, pomoćnik rektorice za međunarodnu suradnju i strateška partnerstva, prof. dr. sc. Zoran Sušanj, pomoćnik rektorice za strategiju i ljudske potencijale, Boris Golob, direktor STeP Ri – znanstveno-tehnologijskog parka, prof. dr. sc. Jasminka Ledić, predsjednica Vijeća časti, mr. sc. Edita Petronijević, voditeljica Ureda za znanost i Maša Šašinka, voditeljica Ureda za mobilnost.

Evaluatori Europske komisije proveli su i intervjue s 4 skupine istraživača iz različitih znanstvenih područja i polja, od doktoranada i poslijedoktoranada preko mlađih znanstvenika do znanstvenika s duljom karijerom i izraženom međunarodnom reputacijom.

Rezultate evaluacije će eksperti proslijediti Europskoj komisiji koja će o ishodima službeno izvijestiti Sveučilište u Rijeci.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!