Homofobni napad u Rijeci

Kako dalje prenose, Matija je u Rijeku otišao na odmor da uživa u gradu koji slovi kao slobodarski te, kako kaže Matija, „capital“ gej populacije i liberalnosti.

Rijeka – Zasad nepoznati počinitelji proteklog su vikenda u centru Rijeke pretukli 23-godišnjeg Matiju Piralića i njegovog prijatelja, kako prenosi Lupiga.com, uslijed homofobnog pohoda.

-Bio sam na Kontu u većem društvu. U jednom trenutku prijatelj i ja smo otišli na pišanje do obližnjeg grmlja. Hodajući prema tamo zagrlio sam frenda i tako smo hodali neko vrijeme. Otišli smo pišati svatko u svoj grm. Odjednom je skupina mladića naših godina ili možda malo starijih napala mog prijatelja. Počeli su vikati da smo pederčine i onda su nasrnuli i na mene. Derali su se da nam jebu mater pedersku. Rekao sam im da ne želim probleme i da nas puste. Pokušao sam otići, ali mi nisu dopustili. Prvo sam dobio udarac šakom u glavu. Kako sam se okrenuo natrag, zamolio sam ih opet da me ne diraju, ali tada sam dobio udarac u koljeno i pao na pod. Umirao sam od bolova, a oni su me cipelarili. Neki dečko i više cura su mi priskočile u pomoć i napadači su pobjegli prema Delti, kazao je za Lupigu potreseni Matija.

Kako dalje prenose, Matija je u Rijeku otišao na odmor da uživa u gradu koji slovi kao slobodarski te, kako kaže Matija, „capital“ gej populacije i liberalnosti.

Nakon napada, društvo ga je odvelo na hitnu gdje biva otpušten s nalazom na kojem piše „RDG lijevog koljena – ne vide se frakture“, iako, kako stoji u izjavi na Lupiga.com, Matija nije mogao ni stati na nogu.

Kada se iz Rijeke vratio u Zagreb, zbog jakih bolova Matija je otišao na Hitnu te je nakon pregleda zadržan u bolnici i hospitaliziran na dva dana te potom pušten na kućno liječenje. Stavljena mu je ortoza na lijevu nogu, uz propisano kretanje pomoću dvije štake. Za tri tjedna naručen je na kontrolu i Matija očekuje da će ga tada podvrgnuti operaciji. Otpusno pismo s Klinike za traumatologiju je prava mala enciklopedija za riječki nalaz, stoji u članku Lupiga.com, a Matija je dodao da je sasvim svjestan kako bi nakon objave ovog teksta mogli uslijediti još gori napadi, ali, kaže, ne može ni zamisliti što je gore od onoga što je prošao.

 

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }