Hrvatska pošta na Kukuljanovu gradi centar vrijedan 60 milijuna kuna

Objekt Hrvatskih pošta u Industrijskoj zoni Bakar bi se trebao izgraditi za 18 mjeseci, a u njemu će raditi 350 radnika

Kukuljanovo – Položen je kamen temeljac za poslovni objekt Hrvatske pošte u Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu vrijedan 60 milijuna kuna. Kamen temeljac položili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić i predsjednik uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo. U poslovnom objektu, koji se nalazi u susjedstvu Lesnine i Plodina, radit će 350 radnika. Objekt bi trebao biti gotov za 18 mjeseci.

Centar je podijeljen na administrativni i tehnološki dio koji se sastoji se od sortirnice, odjela transporta, odjela dostave pošiljaka za određeni dio područja, brze dostave, šalterskog poslovanja s korisnicima, pisarnice, distributivnog centra i radionice. Parcela se rasprostire na deset tisuća kvadrata, površina objekta na tri etaže je veća od četiri tisuće kvadrata, a na zelene površine otpada tisuću i pol kvadrata. Izgradnja novog poslovnog objekta Bakar – Kukuljanovo od iznimne je važnosti za poštanski promet cjelokupnog zapadnog dijela Hrvatske.

Ministar Butković je čestitao gradonačelniku Klariću i suradnicima na razvoju zone. Dobro je da PGŽ i Rijeka imaju zonu u kojoj ljudi rade, zapošljavaju, gdje ima sve više proizvodnih djelatnosti, rekao je ministar Butković pohvalivši i HP koje su prema ministru, jedna od najuspješnijih tvrtki u državnom resoru, jedan od bitnih faktora u hrvatskom gospodarstvu koji ostvari 600 milijuna kuna prometa.

Predsjednik uprave Hrvatske pošte Čulo je naglasio da HP seli s pet lokacija iz Rijeke na jednu lokaciju, što će omogućiti produktivnije i efikasnije poslovanje. Novi centar je platforma za daljnji rast usluga HP, rekao je Čulo podsjećajući na investicije u Osijeku, Zadru, Bjelovaru i Velikoj Gorici, koje će zajedno s Kukuljanovom, omogućiti novi logistički rast HP.

Hrvatska pošta zapošljava više od deset tisuća radnika. U zadnje tri godine HP je u velikom investicijskom ciklusu, investirano je 800 milijuna kuna. Investicije se odnose na građevinske objekte, opremu i sredstva rada te na projekte. Najveća investicija Hrvatske pošte je novi sortirni centar u Velikoj Gorici vrijedan 350 milijuna kuna. Dnevno hrvatski poštari isporuče milijun i pol pošiljki, a najveći dio poslovanja otpada na dostavu paketa. U paketskom poslovanju HP raste brže no što raste tržište, što znači da su građani i gospodarstvo prepoznali naš trud i razvoj, istaknuo je Čulo.

Klarić: Zona postaje jedan grad

Gradonačelnik Bakra Klarić se osvrnuo na rast Industrijske zone Bakar rekavši da je u izgradnji i pripremi 14 novih hala, da se približava cilju od novih tisuću radnih mjesta u aktualnom mandatu, da se trenutno u zonu investira 200 milijuna kuna. Brojni su kontakti s novim investitorima, imam kvalitetnu suradnju s hrvatskom vladom i ministarstvima i ostvarili smo i više od zacrtanog, rekao je Klarić. Ide se dalje u razvoj, ulaže se 26 milijuna kuna u infrastrukturu, gradi se cesta koja će otvoriti novi prostor od 300 tisuća kvadrata za širenje zone. Slijedi velika investicija HEP-a u izgradnju trafostanice. Industrijska zona na Kukuljanovu postaje jedan grad, zaključio je Klarić.