Hrvatski olimpijski dan obilježit će se na Korzu sportskim i edukativnim programima te demonstracijama raznih disciplina

Cilj ove nacionalne sportske manifestacije je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

Rijeka – U utorak, 10. rujna od 10 sati na riječkom Korzu održat će se sportska manifestacija povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

Tijekom dvosatnog programa koji započinje simboličnim podizanjem olimpijske zastave ispred zgrade Gradske vijećnice bit će prezentirani brojni sportovi kao i četrdesetak sportskih udruga i klubova koji djeluju u Rijeci. Mladi sportaši održat će demonstracije atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, judoa, karatea, kickboxinga, košarke, nogometa, odbojke, rukometa, taekwondoa, triatlona, veslanja i sporta osoba s invaliditetom, a građani će moći saznati informacije i o plivanju, sinkro plivanju, skijanju, skokovima u vodu, streličarstvu, vaterpolu, projektu Ri Move te sportsko-zdravstvenim aktivnostima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Manifestaciju su najavili v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kostović, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić te član Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ Sergio De Privitellio, koji su pozvali građane da posjete Korzo, informiraju se o sportovima koje ih interesiraju te načinima njihovog treniranja u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Hrvatski olimpijski dan održava se na samom početku školske godine s primarnim ciljem da se djeci i mladima od rane dobi približi bavljenje sportom, ali i s ciljem poticanja svijesti o važnosti održavanja zdravlja i rekreacije kod građana svih dobi.
U suradnji s Novim listom, i ove će godine biti objavljen Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove, koji će biti dostupan i na web-stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Cilj ove nacionalne sportske manifestacije je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

Hrvatski olimpijski dan na Korzu organiziraju Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora.

U slučaju najave kiše, demonstracijski i informativni dio manifestacije će se odgoditi.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!