Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju

Hrvatska je bila nadmoćna jakoj Srbiji, Barakude su ovom pobjedom osigurale ulazak u krug 8 najboljih momčadi u Tokiju, u ponedjeljak nas čeka Španjolska

Tokio – Bravo Barakudama! Sjajnom utakmicom kroz sve 32 minute u kojima naša vrsta niti jednom nije gubila, hrvatski su se vaterpolisti plasirali u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Hrvatska je bila nadmoćna jakoj Srbiji, početak je bio rezultatski razoran za suparnika (3:0 i 5:1). Srbija je samo jednom uspjela doći do izjednačenja (8:8), da bi nakon toga uslijedila četiri hrvatska pogotka u nizu za 12:8, makar čak niti to nije bilo najviše vodstvo. Najveće je bilo 5 golova plusa, nakon gola Mare Jokovića četiri minute do kraja (14:9).

Barakude su ovime osigurale ulazak u krug 8 najboljih momčadi u Tokiju, a u ponedjeljak će u srazu sa Španjolskom odlučivati čak i o pobjedniku skupine.

Ivica Tucak, izbornik Barakuda: 

– Nemojmo ovo zvati velikom, već značajnom pobjedom. Ona nas je sada i matematički odvela u četvrtfinalu. Prvi cilj u Tokiju je dakle napravljen. Ove dvije sjajno odigrane utakmice, mislim na susrete protiv Crne Gore i sada Srbije, su samo dokazale da vrijedimo puno. No, nikakve euforije nema. Tek sada dolazi one najbitnije utakmice. Značajna pobjeda protiv velikog suparnika, sjajna igra, forma, ali rekao sam i nakon Australije, da kanimo napraviti, da smo ovdje došli napraviti više od samo igrati u skupini. Što se same utakmice sa Srbijom tiče, jasno da sam zadovoljan. Istina, bilo je jedno razdoblje ‘crne rupe’, duže razdoblje bez gola, ali u sportu se to jednostavno događa. Nema ni jedne momčadi koja će odigrati savršeno od 1. do 32. minute u vaterpolu ili od 1. do 90. minute u nogometu, bez baš niti jedne pogreške. To u sportu ne postoji. Ono što me ljuti su izrađene akcije. Mi smo njih “ubili” na početku, ali kada izradimo akciju, ne damo gol, u kontri primamo… To me ljuti. Generalno, fenomenalna utakmica. Bio nas je pun bazen, napadački moćno, obrambeno sjajni. Igrača manje smo odigrali fenomenalno i mislim da je to bilo jedno iznenađenje za Srbiju. Čestitke momcima, ali polako… Ništa još uvijek nismo napravili, ono pravo za nas tek dolazi. Idemo dalje putem kroz Tokio.

Paulo Obradović:

– Što se moje ozljede rebara tiče, ona je izuzetno teška, neugodna, bol je neprestana. Imamo liječnike, stručni tim koji radi ne bi li me osposobio za utakmicu. To je ozljeda koja inače potražuje malo dulje vrijeme oporavka, ali pokušat ću turnir stisnuti koliko god bolje mogu. Sad smo u malo boljoj situaciji, pa me možda izbornik poštedi utakmice protiv Španjolske. To ćemo vidjeti, a utakmica protiv Srbije je bila baš jako dobro odigrana. Malo nas je na početku turnira poljuljao onaj poraz s Australcima, sve je to normalno, ali nakon utakmice s Crnogorcima u kojoj smo stisnuli zube, vidjeli smo da smo dobri odnosno da je ono bio samo jedan loš dan. Ovo protiv Srba je bilo stvarno odlično, od obrane do napada. Sve dogovoreno smo ispoštovali. U napadu smo bili vrlo raznovrsni. Možemo biti itekako zadovoljni kada ovako pobijediti vrhunsku momčad kakva je Srbija. Međutim, ništa još riješeno nije. Na turniru ima i uspona i padova, stoji na službenim stranicama HVS.

Fotografija: Izvor Facebook / hvs.hr