Hrvoje Burić: Obećanje o izgradnji autobusnog kolodvora na Žabici je najveća prevara građana Rijeke

Poručio je kako gradonačelnik Obersnel „ni danas nema niti jedan dokument koji može jasno objasniti koliko će taj projekt koštati i tko će to platiti“.

Rijeka – Obećanje o izgradnji novog autobusnog kolodvora na Žabici je najveća prevara građana Rijeke, poručio je s današnje tiskovne konferencije gradski i županijski vijećnik Hrvoje Burić, nositelj Nezavisne liste Bura na parlamentarnim izborima u 8. izbornoj jedinici.

– Još 2009. godine gradonačelnik je najavio izgradnju autobusnog kolodvora 2010. godine. Dakle, jedan mandat je trajao od 2009. do 2013. godine u kojem to nije učinjeno, drugi od 2013. do 2017. godine, a treći mandat traje od 2017. do 2021. godine, a kao što vidite autobusni kolodvor nije napravljen. Ali se zato potrošilo 47 milijuna kuna građana Grada Rijeke, kazao je Burić, dodavši kako je razlog njegove tiskovne konferencije i nečinjenje riječkog državnog odvjetništva prema riječkom gradonačelniku iako se „novac troši bezumno i kroz projekte izvlači iz gradskog proračuna“.

Kazao je kako, prema nalazima Državne revizije, projekt je pripremljen, a novac potrošen, bez da se detaljno ispitao interes potencijalnih investitora i parametri izvedivosti projekta.

– Najveća pljačka je zabilježena u revizorskom izvješću za 2012. godinu u kojem piše da je navedeni projekt moguće kandidirati za strukturne fondove EU. Tvde da će taj projekt koštati 315 milijuna kuna. To je bilo 2012. godine. Godinu dana kasnije istaknuto je kako je planirani iznos 403 milijuna kuna. U godinu dana projekt je poskupio za 100 milijuna kuna. U revizorskom izvješću iz 2015. godine navodi se kako je kompleks planiran u iznosu od 330 milijuna kuna. Dakle, to je javašluk grada koji svake godine mijenja iznos financiranja projekta. Varaju birače, to čine i danas, a Općinsko državno odvjetništvo ne čini ništa, rekao je Burić te dodao da će nastaviti proizvati javno tužiteljstvo.

Poručio je kako gradonačelnik Obersnel „ni danas nema niti jedan dokument koji može jasno objasniti koliko će taj projekt koštati i tko će to platiti“.

– Ja vam danas tvrdim da se autobusni kolodvor na Žabici nikad neće izgraditi. Pozivam sve birače Istre i Kvarnera da glasaju za Nezavisnu listu Bura jer ćemo u Saboru otvoriti raspravu o ponašanju Općinskog državnog odvjetništva u Gradu Rijeci gdje se sumanuto izvlači novac iz proračuna, a da nitko za to ne odgovara, zaključio je Burić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }