Humanitarna Maškarana jota Udruženja obrtnika Rijeka ove godine za malog Maura Baraka

Humanitarna Maškarana jota Udruženja obrtnika Rijeka ove godine za malog Maura Baraka

S jednog od ranijih izdanja humanitarne Maškarane jote / Udruženje obrtnika

Posjetitelji će, uz veselu pusnu muziku grupe Maestral i voditelja Šajete,  dobrovoljnim prilogom Daj ča daš i kupnjom  jote, palente kompirice i čaše žlahtine biti dio humanitarne priče te omogućiti Mauru Baraku još jednu u nizu skupocijenih operacija koje mora odraditi

Rijeka – Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena će u subotu, 2. ožujka,  na Korzu na Trgu Republike Hrvatske, u sklopu 36. izdanja Riječkog karnevala, po 13. put zaredom organizirati humanitarno-gastronomsku manifestaciju Maškarana jota. Posjetitelji će, uz veselu pusnu muziku grupe Maestral i voditelja Šajete,  dobrovoljnim prilogom Daj ča daš i kupnjom  jote, palente kompirice i čaše žlahtine biti dio humanitarne priče te omogućiti Mauru Baraku još jednu u nizu skupocijenih operacija koje mora odraditi, rekao je na pressici predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić, te nastavio da je izuzetno ponosan  što se radi o humanitarnoj, tradicionalnoj hvalevrijednoj manifestaciji kojom se obrtnici iz djelokruga rada aktivno uključuju u život grada te doprinose afirmaciji i razvitku urbanog turizma kao orijentacije njegova budućeg razvitka.

Sertić je dodao da se prva Maškarana jota održala 2007. godine, a odlična posjećenost i prihvaćenost iste od strane posjetioca, potpore Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, supokrovitelja Turističke zajednice grada Rijeke, Metro-u, Općine Čavle i Kostrena  te ostalih pokrovitelja, sponzora i partnera doprinjela je održavanju 13. po redu jote. Putem Maškarane jote prikupljeno je preko gotovo 100 tisuća kuna, a sredstva su svake godine donirana nekim drugim potrebitim udrugama i ustanovama u Rijeci i okolici sa ciljem pomoći pri njihovom radu i realizaciji aktivnosti. Ove godine, po prvi put na Maškaranoj joti, pridružit će nam se i naš strateški partner u Zajedničkoj nabavi, HEP Opskrba d.o.o., koji za sve obrtnike i njihove zaposlenike nudi značajne uštede u kategoriji Kućanstvo i Poduzetništvo.

Sertić je zaključio kako svake godine manifestaciju posjete mnogi uvaženi gosti i suradnici, “tako i ove godine očekujemo trenutno „razvlaštenog“ gradonačelnika Vojka Obersnela, predstavnike jedinica lokalnih samouprava, prijateljske Komore i Udruženja iz cijele Hrvatske te kraljicu Riječkog karnevala Nikol Marelju Bošnjak u pratnji meštra Tonija”.

– Šest stotina porcija jote, ili kako je popularno nazivaju zimskom kraljicom stola u Primoraca, Istrana i Bodula, uz palentu kompiricu kuhat će riječki obrtnici uz pomoć učenika iz Ugostiteljske škole Opatija. U padeli promjera 1,5 metra kuhat će se 60 kg fažola, 40 kg kupusa, po 20 kg dimljene vratine i kobasica, 7 kg pancete dok će po 20 kg brašna i krompira, maslac i sol miješati master chefovi za palentu kompiricu, članovi Udruge Palentar – istaknuo je Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika  Josip Cucančić.

Na tiskovnoj konferenciji bila je prisutna i obitelj Barak koja je izuzetno sretna i zahvalna Udruženju obrtnika Rijeka što će se kroz Maškaranu jotu prikupljati novac za pomoć u daljnjem liječenju njihovog desetogodišnjeg dječaka.

– Ne možemo vam ni opisat sreću koju smo doživjeli kada su nas kontaktirali iz Udruženja obrtnika Rijeka i obavijestili nas da će se ovogodišnjom manifestacijom prikupljati novac za našeg Maura. Svaka dobra riječ, svaka kuna jako nam puno znači. Još jednom se od srca zahvaljujemo Udruženju na hvalevrijednoj manifestaciji, kazala je Ines Hrelja Barak.

Na pitanje Mauru što ima sutra u planu dobili smo odličan odgovor: “Sutra sa Gorgonom otvaram utakmicu Rijeka – Istra”, a mama Ines dodala je da je Rijeka pobjedila svaku utakmicu kojoj je Mauro prisustvovao.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!