I liječnici na ‘udaru’ virusa: 27 djelatnika KBC-a Rijeka trenutno u samoizolaciji

Štimac je istaknuo da je stanje zadovoljavajuće, a timovi spremni za nove izazove, iako su djelatnici u nekim odjelima, osobito u Klinici za infektologiju i Objedinjenom hitnom medicinskom prijamu, izuzetno opterećeni.

Rijeka – Trenutačno je 27 djelatnika KBC-a Rijeka u samoizolaciji – 10 liječnika, 14 medicinskih sestara te tri druga djelatnika, kazao je ravnatelj riječke bolnice Davor Štimac, dodavši kako Klinički bolnički centar radi u normalnom pogonu.

Kako prenosi HRT, Štimac je istaknuo da je stanje zadovoljavajuće, a timovi spremni za nove izazove, iako su djelatnici u nekim odjelima, osobito u Klinici za infektologiju i Objedinjenom hitnom medicinskom prijamu, izuzetno opterećeni.

Ljudi se međusobno bodre i podržavaju unutar timova te se izuzetno dobro nosimo s aktualnom situacijom. Pokazali smo to i s pripremljenim centrom za respiraciju i ukupno raspoloživa 73 respiratora, od kojih je do sad bio potreban samo jednoj oboljeloj osobi, rekao je Davor Štimac te kazao kako je u KBC-u Rijeka smješteno 26 pacijenata s utvrđenim koronavirusom.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!