I policija sudjelovala u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana

Policijski službenici Odjela prevencije su kroz izravnu komunikaciju s mladima i ostalim građanima savjetovali ih i upoznali s korisnim informacijama o preventivnom ponašanju

Rijeka – Jučer je u Rijeci na Korzu, u organizaciji Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, obilježen Hrvatski olimpijski dan i time je roditeljima i djeci omogućeno upoznati se s 20-tak sportskih klubova i saveza.

Od 10 do 12 sati Korzo je bilo ispunjeno djecom različitih dobnih skupina u 19 raznih sportova i na taj način su mladi sportaši predstavili sportske klubove u kojima treniraju: atletiku, automobilizam, boćanje, kuglanje, boks, gimnastiku, košarku, kendo, nogomet, stolni tenis, tenis, judo, karate, kickboxing, odbojku, rukomet i dr. Istovremeno su bile dostupne informacije i o drugim sportovima preko info-punktova koje su organizirali atletski, plivački, streljački i vaterpolski klubovi o plivanju, sinkro plivanju, skokovima u vodu, vaterpolu, streličarstvu i triatlonu.

Kao i prošle godine, policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske su se odazvali pozivu organizatora i prisustvovali ovom događaju. Tom su prilikom priredili info-punkt i kroz izravnu komunikaciju s mladima te ostalim građanima savjetovali ih i upoznali s korisnim informacijama o preventivnom ponašanju. Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana na Korzu događaj je kojim se utječe na svijest ljudi o važnosti poticanja zdravog načina života kod djece, prihvaćanju različitosti, a samim time djeluje se preventivno protiv svake diskriminacije i rasizma. Mlađim osobama ujedno su podijeljeni letci i brošure koje se odnose na prevenciju vršnjačkog nasilja, ovisnosti o drogi, alkoholu i kocki, sprječavanje diskriminacije i govora mržnje te nereda na sportskim natjecanjima, kao i važnosti tolerancije različitosti. („Budi navijač, ne razbijač“, „Alkohol i mladi“, „Prevencija ovisnosti i zlouporabe opojnih droga“,„Prevencija vršnjačkog nasilja“ „Prevencija elektroničkog nasilja“, „Ovisnost o kocki i igrama na sreću“).

Ostalim građanima su podijeljeni letci o samozaštitnom ponašanju iz domene imovinskog kriminaliteta (provale u motorna vozila, stanove, krađe, drske krađe) i letci kojima se savjetuje vozače da ne voze pod utjecajem alkohola. Podijeljeno je tako oko 300 letaka, a u znak pažnje dijelili su se i manji pokloni kao što su magneti i bookmarkeri.

Inače, Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je obilježavanje Hrvatski olimpijski dan 2007. godine i posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna. Obilježavanje je prihvaćeno kao manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije kako bi se potaklo građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom u sredinama u kojima žive i rade.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }