Iduća, 2020. godina bit će u znaku promocije projekta Putovima Frankopana

Rijeka – Veliki projekt obnove i turističke valorizacije vrijedne povijesno-kulturne baštine, Putovima Frankopana, dobio je produljenje za dovršetak do 1. veljače 2020. godine što omogućava da se cjelovito realiziraju svi planirani programi i aktivnosti. Najavio je to na jučarešnjem susretu s novinarima župan Zlatko Komadina te dodao da će sljedeća, 2020. godina, biti godina promocije Frankopana i doprinos PGŽ Rijeci Europskoj prijestolnici kulture.

O samim aktivnostima i planovima govorile su pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić te direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić-Živadinov.  Pročelnica Šišić podsjetila je da se s obnovom prvog Frankopanskog kaštela u Vinodolu započelo još 2005. godine a da je prihvaćanjem  projekta Putovima Frankopana kao europskog projekta osiguran novac za značajne građevinske ali i programske aktivnosti. Ukupno je riječ o 61 milijun kuna od čega je čak 47 milijuna bespovratnog europskog novca, istaknula je Šišić. Dodala je da je riječ o projektu koji obuhvaća tri mikro regije, Gorski kotar, otok Krk i Vinodol, u kojima će se u obnovljenim kaštelima urediti 7 interpretacijskih centara dok je Posjetiteljski već uređen u dvorcu Nova Kraljevica.

Peršić-Živadinov naglasila je da će TZ Kvarnera u slijedećoj godini intenzivno komunicirati kulturno-turističku rutu Putovima Frankopana za što će biti tiskane i posebne brošure, monografija te drugi promotivni materijali. Turistička valorizacija kulturne i povijesne baštine nosi u sebi veliki potencijal za produljenje turističke sezone i brendiranje ove regije kao atraktivne cjelogodišnje destinacije. Da je takve naše projekte svijet već prepoznao dokaz je i treća nagrada svjetskog udruženja turističkih menadžera SCAL za projekt obnove i revitalizacije tradicijskh plovila Mala barka. Peršić-Živadinov najavila je i da će se druge godine svjetski kongres SCALA održati upravo na Kvarneru što je nova prilika za promociju naših turističkih proizvoda.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!