ERSTE AD

Iduća školska godina za sve osnovne i srednje škole u županiji počinje 3. rujna i traje do 14. lipnja

Takvu odluku predložilo je nadležno ministarstvo, a županija – iako ima ovlasti mijenjati početak školske godine – zadržalo je postojeći kalendar.

Rijeka/Opatija – Sljedeća školska godina – 2018./19. započet će 3. rujna i trajati do 14. lipnja iduće godine, izvijestila je na jučerašnjem press kolegiju zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić.

Naime, ministrica znanosti i obrazovanja donijela je Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2018./2019. godinu. Tom se odlukom detaljnije propisuje početak i završetak nastavne godine, trajanje polugodišta i trajanje učeničkih odmora u osnovnim i srednjim školama te je definirano da će slijedeća nastavna godina započeti 3. rujna 2018. godine, a završetak školske godine biti će 14. lipnja 2019. godine.

– Premda resorno ministarstvo ostavlja mogućnost Županijama da eventualno utvrde drugi termin početka školske godine, no takvi prijedlozi nisu stizali od samih škola pa je prihvaćen kalendar iz odluke resornog ministarstva, rekla je zamjenica Medarić.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }