IN SITU Social Innovation Hub: šestomjesečni program podrške za pretvaranje društveno korisne ideje u održiv posao

IN SITU Social Innovation Hub je šestomjesečni program podrške koji Step Ri i Grad Rijeka pokreću u sklopu Interreg Central Europe projekta IN SITU kako bi vam omogućili da svoju društveno korisnu ideju pretvorite u održiv i uspješan posao.

Rijeka – Do 5. svibnja traju prijave za sudjelovanje na šestomjesečnom IN SITU Social Innovation Hub programu podrške za nezaposlene s idejom za pokretanje društveno korisne profitne (poduzeća) ili neprofitne priče (udruge).

IN SITU Social Innovation Hub je šestomjesečni program podrške koji Step Ri i Grad Rijeka pokreću u sklopu Interreg Central Europe projekta IN SITU kako bi vam omogućili da svoju društveno korisnu ideju pretvorite u održiv i uspješan posao.

Podrška uključuje „krov nad glavom“ odnosno korištenje coworking prostora, edukacije iz poduzetničkih i poslovnih znanja i vještina, individualno poslovno savjetovanje i mentoriranje, inspirativne intervjue s društvenim poduzetnicima i pokretačima udruga te pomoć pri pisanju prijave za poticaje za samozapošljavanje.

Program je u potpunosti besplatan za odabrane sudionike te kreće sredinom svibnja 2021. Odabrani korisnici od tog trenutka imaju na raspolaganju poslovni prostor, edukacije, mentorski rad, kao i individualna savjetovanja. Najbolji tim putuje u Sloveniju na međunarodni Meet-up&Exchange IN SITU GAME CHANGERS sajam u listopadu 2021.

Odabrani sudionici imat će priliku dobiti dodatna znanja i povećati svoje kompetencije i time si omogućiti bolji pristup tržištu rada i mogućnosti samozapošljavanja. IN SITU Social Innovation Hub je inkubator namijenjen nezaposlenim osobama, pojedincima ili timovima, koji imaju ideju za pokretanje društveno korisne inicijative. Osobe mlađe od 30 godina te starije od 50 godina imaju prednost pri prijavi, no dobrodošle su sve prijave.

Prijava podrazumijeva ispunjavanje online obrasca s općim podacima o prijavitelju, kratkog opisa ideje, motivacije za prijavu prethodnog iskustva te očekivanja programa.

Rok za prijavu je srijeda, 5. svibnja 2021.

Više informacija o samom natječaju možete pronaći na mrežnim stranicama Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, slobodni ste nas kontaktirati na e-mail anita.pribanic@uniri.hr.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Svojim savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama želi hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvara i provodi projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.