INA kostrenskoj osnovnoj školi darovala 80 tisuća kuna vrijedne klimatizacijske uređaje i pametne klupe

Pristupnom WI-FI točkom na pametnim klupama, naziva „Hotspot života“, pristupne šifre ozivime194, Općina Kostrena se uključila u projekt „Oživi me“, pokrenut s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti poznavanja postupka reanimacije i pravovremenog prepoznavanja zastoja srca i pružanja pomoći.

Kostrena – Klimatizacijske uređaje i pametne klupe vrijedne 80 tisuća kuna donirala je INA prošlog tjedna Osnovnoj školi Kostrena. Za potrebe klimatizacije dijela učionica u Osnovnoj školi Kostrena INA je osigurala donaciju u iznosu od 40 tisuća kuna kojom je nabavljeno i postavljeno deset klimatizacijskih uređaja. Prioritet za klimatizaciju imale su južno orijentirane učionice u prizemlju škole u kojima nastavu pohađaju učenici od 1. do 4. razreda. U tim je učionicama postavljeno osam klimatizacijskih uređaja, dok su preostala dva uređaja postavljena u učionicu matematike na 1. katu škole i učionicu geografije u suterenu.

– Zahvaljujući ovoj donaciji bitno su se promijenili uvjeti boravka i rada naših učenika i profesora na čemu se Ini u njihovo ime zahvaljujem. U nekim učionicama uvjeti su bili gotovo nepodnošljivi, posebno ove godine kada su i svibanj i lipanj bili iznadprosječno topli, kao u ostalom i rujan koji ne zaostaje za ljetnim temperaturama, kazala je ravnateljica Osnovne škole Kostrena Biserka Miškulin.

Erkki Ranta, direktor Rafinerije nafte Rijeka kazao je kako će klimatizacija učionica pridonijeti kvalitetnom provođenju i održavanju nastave, “a siguran sam da će podjednako pomoći i učenicima i učiteljima”.

– Također, ispred škole i u uvalu Žurkovo postavit ćemo pametne klupe, što će pridonijeti zaštiti okoliša i upotrebi prirodnih resursa za svakodnevno korištenje tehnologije. U suradnji s Općinom Kostrena sudjelovali smo u brojnim projektima od značaja za razvoj grada i općine, a INA će rado nastaviti biti aktivni član zajednice kad god za to bude prilike, rekao je Ranta.

Jedan od takvih zajedničkih projekata je upravo postavljanje spomenutih solarnih klupa Steora za koje je INA donirala 40 tisuća kuna, a koje su jedinstveno rješenje hrvatske tvrtke Include. Ove „pametne klupe“ imaju solarno napajanje kojim omogućavaju bežično i žično punjenje mobilnih telefona i drugih uređaja poput tableta, laptopa i sl. te prikupljaju podatke o broju napunjenih uređaja, bilježe broj WI-FI korisnika i njihovu podatkovnu potrošnju, a prikupljaju i meteorološke podatke poput temperature i vlažnosti zraka i oborina. Klupe imaju WI-FI pristupnu točku, bočno osvjetljenje i regulator uštede energije, a uz sve nabrojeno svojim atraktivnim izgledom i vizualno obogaćuju prostor.

Zahvalu Ini na dvjema vrijednim donacijama uputio je i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.

–  INA u Kostreni podupire brojne projekte. Drago nam je što razumiju naše potrebe i prepoznaju važnost ulaganja u lokalnu zajednicu u kojoj posluju i čiji su dio. Zajedno živimo i zajedno se moramo razvijati, rekao je Vranić.

Pristupnom WI-FI točkom na pametnim klupama, naziva „Hotspot života“, pristupne šifre ozivime194, Općina Kostrena se uključila u projekt „Oživi me“, pokrenut s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti poznavanja postupka reanimacije i pravovremenog prepoznavanja zastoja srca i pružanja pomoći. Kampanju su osmislili Hrvatsko kardiološko društvo, Hrvatska kuća srca i Studentska ekipa Prve pomoći po uzoru na brojne europske zemlje. Ova kampanja se odvija putem internetskih stranica, radio postaja, televizije, društvenih mreža, javnih događanja, projekata u školama i na radnim mjestima.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!