INA pojasnila pojačanu vatru i dim na baklji Urinja: Grmljavina uzrokovala pad napona i ispad procesnih postrojenja

Jučer u poslijepodnevnim satima, uslijed grmljavine, došlo je do novog pada napona napajanja iz vanjske mreže. Ovoga puta on je uzrokovao poremećaj na generatoru pare zbog čega je došlo do ispada procesnih postrojenja, javili su iz INA-e.

Kostrena – Obavještavamo vas kako je u Rafineriji nafte Rijeka došlo do pada napona napajanja procesnih postrojenja električnom energijom iz vanjske mreže koje je uzrokovalo nevrijeme praćeno grmljavinskim pražnjenjima elektriciteta na koje ne možemo utjecati, navela je INA u priopćenju kojim su se referirali na dva „incidenta“ što su se dogodila u Rafineriji nafte Rijeka u Urinju.

Kako smo izvijestili, jučer su mještani okolnog područja burno reagirali nakon snažne vatre i dima što su se pojavili na rafinerijskoj baklji, a slična situacija dogodila se i nekoliko dana ranije. Kako su javili iz INA-e, zbog pada napajanja je procesnim postrojenjima koja se opskrbljuju iz vanjske mreže smanjena pouzdanost opskrbe električnom energijom.

– Navedena činjenica za posljedicu je imala obustavu rafinerijskih postrojenja 3. rujna, u jutarnjim satima, kada je uslijed olujnog nevremena došlo do ispada turbogeneratora. To je uzrokovalo pojačani dim na baklji, baš kao i 6. rujna, u poslijepodnevnim satima, kada je, uslijed grmljavine, došlo do novog pada napona napajanja iz vanjske mreže. Ovoga puta on je uzrokovao poremećaj na generatoru pare zbog čega je došlo do ispada procesnih postrojenja. U tijeku je stabilizacija radnih uvjeta i ponovno pokretanje postrojenja, poručili su iz naftne kompanije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!