Ines Strenja Linić najavila osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za 3. maj i Uljanik

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja najavio je kako bi pred povjerenstvo pozvali predstavnike uprava brodogradilišta, “koje su definitivno najodgovornije, one koji su trebali kontrolirati troše li se ta sredstva namjenski”, ali i političare i članove vlada koji su ta jamstva davali.

Rijeka – Zastupnica MOST-a u Hrvatskom saboru, Ines Strenja Linić, najavila je pokretanje inicijative za osnivanje saborskog Istražnog povjerenstva o riječkom i pulskom brodogradilištu, a vjeruje da će joj se u tome pridružiti i ostali kolege.

– Pokrećem inicijativu za osnivanje saborskog Istražnog povjerenstva o brodogradilištima Uljanik i 3. maj. Vrijeme je da se rasvijetli odgovornost Uljanikove uprave, lokalne politike i IDS-a kao i odgovornosti ministarstava i tijela koja su trebala kontrolirati koriste li se jamstva namjenski. Očekujem podršku svih saborskih zastupnika VIII. izborne jedinice, navela je Strenja Linić u najavi ove inicijative.

Najavu riječke zastupnice potvrdio je i politički tajnik Mosta Nikola Gromoja, koji je kazao da o tome tek trebaju razgovarati s ostalim oporbenim strankama kako bi utvrdili jesu li i oni zainteresirani za takvo istražno povjerenstvo. Pozvao je i DORH da ispita ove slučajeve u kojima je izgubljeno puno novca poreznih obveznika.

Najavio je kako bi pred povjerenstvo pozvali predstavnike uprava brodogradilišta, “koje su definitivno najodgovornije, one koji su trebali kontrolirati troše li se ta sredstva namjenski”, ali i političare i članove vlada koji su ta jamstva davali.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!