Iz arhive: povijesni gol Pere Radakovića u Čileu

Pero Radaković legenda je HNK Rijeke i uz Vladimira Lukarića bio je prvi riječki reprezentativac i prvi igrač Rijeke koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu.

RIJEKA – Svjetsko nogometno prvenstvo, Čile, 64.000 gledatelja, 10.6.1962. godina, četvrtfinale. Jedan od najboljih igrača Rijeke svih vremena, legendarni Petar Pero Radaković, dao je jedini gol, pokazalo se pobjednički. Bila je to prva pobjeda nad Njemačkom, a Jugoslavija je na kraju osvojila 4. mjesto.

Pero Radaković legenda je HNK Rijeke i uz Vladimira Lukarića bio je prvi riječki reprezentativac i prvi igrač Rijeke koji je nastupio na svjetskom prvenstvu. Nosio je bijelu „četvorku“ i 1961., 1962. i 1963. godine bio proglašen za najboljeg desnog pomagača u tadašnjoj državi, a 1962. godine ponio je i titulu najboljeg sportaša grada Rijeke.

Nažalost, Petar Radaković preminuo je vrlo mlad, u 29. godini, nakon što je na treningu doživio srčani udar. No, navijači ga nisu zaboravili, baš kao ni Klub, u čijoj se organizaciji od 1969. godine održava omladinski nogometni turnir Memorijal Pero Radaković.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!