Izgradnja Centra za velike zvijeri u Staroj Sušici kreće na proljeće – Više od 80 posto sredstava osigurano je iz EU fondova

Početak građevinskih radova počinje na proljeće a Centar bi trebao početi s radom u rujnu 2020.godine.

Rijeka – U proračunu Primorsko-goranske županije za 2019. godinu osigurano je 200.000,00 kuna županijskim sportskim savezima za rad s mlađim uzrastima za sezonu 2018./2019, izvijestio je na današnjem redovnom susretu s novinarima zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Dodao je da je danas raspisan i javni natječaj za dodjelu ovih potpora, a bit će otvoren do 19. veljače 2019. godine. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu je 5.000,00 kuna, a najveći iznos je 60.000,00 kuna.

Natječaj sa svim detaljima i kriterijima objavljen je na mrežnim stranicama PGŽ. Zamjenik župana uputio je i zahvalu PU Primorsko-goranskoj na profesionalnom obavljanju zahtjevnih zadataka krijumčarenja i ilegalnih prelazaka na migrantskoj ruti koja je na području naše Županije očito sve “aktivnija“. Također je uputio zamolbu svim službama koje rade na održavanju prometnica da budu pripravne i osiguraju prohodnost cesta u PGŽ tijekom ovog, prema najavi meteorologa, izrazito snježnog tjedna.

Ravnateljica JU „Priroda“ Sonja Šišić najavila je početak izgradnje Centra za velike zvijeri u Staroj Sušici. Projekt je financijski težak 7,1 milijun kuna, a čak 6 milijuna kuna osigurano je iz europskih fondova. Početak građevinskih radova počinje na proljeće a Centar bi trebao početi s radom u rujnu 2020.godine. To je inače jedan od pet europskih projekata Javne ustanove, od čega su četiri u tijeku a peti, proširenje oporavilišta za bjeloglave supove u Belom na otoku Cresu, čeka raspis natječaja iz kojeg bi prema procjeni ravnateljice Šišić JU Priroda mogla povući oko milijun kuna. Prema riječima Ljudevita Krpana, pročelnika UO za razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima, Primorsko-goranska županija među najaktivnijim je županijama u provođenju EU projekata, a najavio je i početak izrade nove razvojne strategije PGŽ za razdoblje od 2020. godine.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!