ERSTE AD

Izložba “Noćna smjena” Emanuele Lekić od 14. svibnja u Kortilu

Izložba predstavlja seriju novih slika nastalih nakon završetka Akademije i autoričin je prvi pokušaj stvaranja samostalnog dijaloga s riječkom publikom.

Rijeka – U zanimljivom nizu ovogodišnjih samostalnih programa u galeriji Kortil slijedi izložba “Noćna smjena” mlade autorice Emanuele Lekić, koja će se moći posjetiti od 14. do 29. svibnja.

-Izložba Noćna smjena za motive uzima prepoznatljive gradske lokalitete koje pamtimo kao mjesta okupljanja i druženja. Sada ispražnjena i u kasnim noćnim satima, ona evociraju svojevrsnu mističnost i sjetu, a njihova je atmosfera dodatno dojmljiva u trenucima kada su izolacija i otuđenost postali naša svakodnevnica, na neki način i poželjno ponašanje koje se pak štetno odražava na kolektivno mentalno stanje i međuljudske odnose. Noćna smjena nam ukazuje na posljedice izoliranosti pojedinca od svojeg kolektiva, a koje odlikuju tjeskobnost, anksioznost i strah. Premda realistični, ovi motivi bivaju obojeni začudnošću koja dodatno šokira i intrigira gledatelja, najavljuju iz Kortila.

Izložba predstavlja seriju novih slika nastalih nakon završetka Akademije i autoričin je prvi pokušaj stvaranja samostalnog dijaloga s riječkom publikom.

Rodom iz Rijeke, Emanuela Lekić diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, te izlagala na značajnim izložbama poput 5. Bienalla slikarstva, Bridges – Nova slika u Laubi te na izložbi 14. Erste Fragmenti na kojoj je i nagrađena Nagradom publike.

Ulaz na izložbu je slobodan, a radno vrijeme Kortila je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Izložbu je podržao Odjel za kulturu Grada Rijeke i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }