Izrađena službena interaktivna karta: Građani će moći provjeriti epidemiološku situaciju u svom gradu i općini

Zahvaljujući ovoj karti, građani i mediji imat će javno dostupan podatak o epidemiološkom stanju svake jedinice lokalne samouprave u županiji. Ovime Primorsko-goranska županija radi novi iskorak u Hrvatskoj u borbi protiv širenja pandemije, a ujedno omogućava i transparentnije praćenje stanja koje je važno i kod odluka o otvorenosti granica za stanovnike ovog kraja.

Rijeka – Interaktiva karta epidemiološke situacije od sutra će biti javno dostupna putem stranica prigoda.hr županijske Regionalne razvojne agencije. U skladu s kategorizacijom ECDC-a (European Centre for Disease Prevention and Control) karta će prikazivati stanje u svim dijelovima Primorsko-goranske županije.

– Karta prikazuje 14-dnevne incidencije, odnosno prosječan broj slučajeva u protekla 2 tjedna na području svake općine i grada, ponderiran na broj od 100 tisuća stanovnika. Postoje četiri kategorije – zelena do 25 zaraženih na 100 tisuća, žuta od 25 do 50 zaraženih te narančasta i crvena iznad tog broja, objasnio je načelnik Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić.

Zahvaljujući ovoj karti, građani i mediji imat će javno dostupan podatak o epidemiološkom stanju svake jedinice lokalne samouprave u županiji.

– Karta će se svakodnevno osvježavati s novim podacima, tako da će građani u realnom vremenu pratiti stanje u svom gradu ili općini, a mediji će moći pratiti promjenu stanja u pojedinim dijelovima županije. Namjera nam je kartu nadograđivati s većim brojem podataka, primjerice brojem ljudi u samoizolaciji, brojem ozdravljenih te ostalim pokazateljima poput udjela zaraženih u radno-aktivnom stanovništvu, studentskoj ili učeničkoj populaciji, umirovljenicima. Jasno, podaci će se korisitti za procjenu stanja, kao temelj za odluke i preporuke, ali i kao permanentnu edukaciju građana, objasnio je Boras Mandić.

Ovime Primorsko-goranska županija radi novi iskorak u Hrvatskoj u borbi protiv širenja pandemije, a ujedno omogućava i transparentnije praćenje stanja koje je važno i kod odluka o otvorenosti granica za stanovnike ovog kraja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!