Jedinstvena zvučna instalacija u Riječkom tunelu

Jedinstvena zvučna instalacija u Riječkom tunelu

FOTO: RIJEKA.HR

Jedna od najboljih gradskih lokacija za spas od ljetnih vrućina, čija je prosječna temperatura ugodnih 15 stupnjeva, postala je pozornica riječkih zvukova gdje se mogu čuti zvukovi grada.

Rijeka – Riječkom tunelu, zanimljivoj riječkoj turističkoj atrakciji od danas je dodana i zvučna komponenta. Bivši vojni tunel koji je polovicom prošlog stoljeća izgradila talijanska vojska za potrebe zaštite civilnog stanovništva otvoren je za javnost u svibnju 2017. godine. Jedna od najboljih gradskih lokacija za spas od ljetnih vrućina, čija je prosječna temperatura ugodnih 15 stupnjeva, postala je pozornica riječkih zvukova gdje se mogu čuti zvukovi grada.

Turistička zajednica grada Rijeke i riječki umjetnik Ivo Vičić pripremili su „riječke“ zvukove u obliku ambijentalne zvučne kompozicije koja ispunjava Riječki tunel. Umjetnik Ivo Vičić profesionalno se bavi snimanjem zvuka, zvučnih instalacija i oblikovanja zvuka te zahvaljujući dugogodišnjem terenskom snimanju zvuka posjeduje arhivu zvukova grada Rijeke. Zvučna instalacija za Riječki tunel sastavljena je od snimki snimljenih na području grada Rijeke i predstavlja priču o riječkim identitetima posredstvom zvuka te sadrži sljedeće snimke: zvukovi mora, galebova u letu, galebova u letu iznad ribarice nadomak lukobrana Molo longo, riječkih plaža, luke, jedrilica na vezu za vrijeme trajanja Fiumanke, hodanje po oblutcima na plaži, podvodne snimke ronjenja u Riječkom akvatoriju, porinuće novogradnje u 3. Maju , zvukovi sliva Rječine ljeti, zvučna slika nadomak mlina u Žaklju u proljeće uz pjev ptica, ljetna nevera u Rijeci.

Posjetiti Riječki tunel, propisno se rashladiti i slušati zvukove grada koji teče možete svakodnevno od 10 do 20 sati.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!