Jesenski sajam kod Konta od 23. do 26. rujna uz besplatne sadnice

Od 23. do 26. rujna na mostu kod hotela Continental održat će se već tradicionalni Jesenski sajam kod Konta.

Rijeka – Na Jesenskom će sajmu proizvođači iz cijele Hrvatske ponuditi svoje proizvode. Naći će se tu jesensko cvijeće, kaktusi, sezonsko voće, suhomesnati proizvodi, med i pčelarski proizvodi, drvene igračke i drvena galanterija, goji bobice i zdrava hrana, a svi posjetitelji moći će se zasladiti i fritulama.

Radno vrijeme sajma, kojeg organizira Rijeka plus, jest od 8 do 19 sati.

U petak, 24. rujna od 9 do 11 sati Komunalno društvo Čistoća dijelit će sadnice svim zainteresiranim građanima. I ove godine će KD Čistoća sudjelovati akcijom dijeljenja sadnica – trajnica zainteresiranim građanima, a koje su tijekom ljeta ukrašavale gradske cvjetne gredice. Radi se o otpornim višegodišnjim cvatućim trajnicama i ukrasnima travama. Sve te biljke mogu još niz godina ukrašavati balkone, vrtove i okoliše zgrada, a sve s ciljem doprinosa ekološkoj održivosti urbane sredine. Uz sadnicu će građani dobiti upute o uzgoju, brizi te korištenju i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život.

U želji da se osvijesti važnost biljaka u urbanoj sredini KD Čistoća će dijeliti i priručnik o autohtonom bilju grada Rijeke koji je proizašao iz suradnje KD Čistoće i Javne ustanove Priroda. U njemu građani mogu doznati sve o samoniklim biljkama koje susreću u urbanom zelenilu, njihovoj važnosti za ljude i životinje, te kako se pojedine vrste koriste u tradicijskoj medicini ili kulinarstvu.