Još jedan vikend ispunjen sudarima: U 31 prometnoj nesreći šest osoba teže i šest lakše ozlijeđeno

U ovom razdoblju također su teško ozlijeđena četiri vozača motocikala, i to u prometnim nesrećama koje su se dogodile 16. lipnja u mjestu Mundanije na otoku Rabu i u Krku te 17. lipnja na području Baške i Šmrike u blizini Kraljevice.

Rijeka – Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 31 prometna nesreća, šest je osobe teže i šest je osoba lakše ozlijeđeno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18.10 sati na području Klane teško je ozlijeđeno dvoje 20-godišnjih putnika iz osobnog vozila BMW, riječkih registracijskih oznaka. Vozilom je upravljao 18-godišnji vozač krećući se iz smjera Klane prema Škalnici te vozilom prešao na suprotni kolnički trak, a potom i na zemljanu površinu uz rub kolnika gdje je udario u stablo. Vozač je u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđen.

U ovom razdoblju također su teško ozlijeđena četiri vozača motocikala, i to u prometnim nesrećama koje su se dogodile 16. lipnja u mjestu Mundanije na otoku Rabu i u Krku te 17. lipnja na području Baške i Šmrike u blizini Kraljevice. Na području Šmrike u naletu na srneću divljač stradao je 47-godišnji državljanin Austrije, dok su ostali teško ozlijeđeni hrvatski državljani u dobi od 27, 39 i 28 godina.

Od prometnih prekršaja izdvajamo vozače koji su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola i koji su zadržani u službenim prostorijama policije zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja i ugrožavanjem sigurnosti prometa na cestama. Tako je na području naselja Pobri pored Opatije 15. lipnja zatečen 23-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom marke Suzuki, bez registracijskih oznaka i s koncentracijom alkohola od 2,01 g/kg. U noći 16. lipnja na području Gornje Vežice u Rijeci i Viškova, s koncentracijom alkohola od 1,75 g/kg zatečena su dvojica vozača osobnih vozila riječkih registracijskih oznaka. Riječ je o 34-godišnjem vozaču Opela koji je vozilom upravljao za vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije te 44-godišnjem vozaču VW koji se nije zaustavio na znakove policije za zaustavljanje.

Zadržan je i 39-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka koji je sinoć zaustavljen u Vrbovskom s koncentracijom alkohola od 1,87 g/kg.

Također, prema znakovima policije za zaustavljanje nije postupio niti 30-godišnji vozač Hyundaija, riječkih registracijskih oznaka koji navečer 16. lipnja je na području Malinske nepropisno pretjecao drugo vozilo. Nakon što je zaustavljen izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,62 g/kg.

Osim spomenutim i u službenim prostorijama zadržanim vozačima, nedozvoljena koncentracija alkohola od 1,25 g/kg izmjerena je i 23-godišnjem vozaču teretnog vozila VW Caddy, riječkih registracijskih oznaka. Ovaj vozač je zaustavljen 15. lipnja u Novom Vinodolskom, a pored alkoholiziranosti je utvrđeno kako tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Na istom području u Novom Vinodolskom, u noći 17. lipnja zaustavljen je 41-godišnji vozač mopeda s koncentracijom alkohola od 1,76 g/kg, bez vozačke dozvole i drugih isprava te bez zaštitne kacige, a zaštitnu kacigu nije imala niti 39-godišnja putnica na mopedu. Nadalje, u počinjenju prekršaja u prometu  na području Zameta u Rijeci 16. lipnja zaustavljen je 33-godišnjak koji je upravljao mopedom bez registracijske oznake  i bez važeće vozačke dozvole.

– Svi vozači zatečeni u počinjenju prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Podsjećamo na porast broja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali i stradali vozači motocikala i mopeda te apeliramo i savjetujemo dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa, javili su iz PU Primorsko-goranske.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!