Juniori Rijeke i Dinama remizirali na Rujevici

Rijeka je u završnici utakmice imala dvije odlične prilike, ali pokušaji Biškupovića da pronađe Mitrovića odnosno Lozića, koji su ostali sami pred golom modrih, osujetili su braniči Dinama.

Rijeka – Juniori Rijeke i Dinama remizirali su 2:2 u utakmici 19. kola Prve HNL. Juniorski derbi ponudio je zanimljiv nogomet i puno prilika, a bijeli u konačnici mogu žaliti da u prvom poluvremenu nisu napravili više.

Rijeka je odlično otvorila utakmicu, već u šestoj minuti Pintarić je donio loptu pred gol Dinama i pronašao Omerovića čiji udarac nije bio dovoljno dobar i braniči Dinama su u konačnici zaustavili loptu na putu prem golu.

Ali već u istoj minuti Lepinjica je sjajnim potezom izbacio Omerovića koji je matirao vratara Josipovića – 1:0.

Samo minutu kasnije Mitrović je, nakon kontakta s braničem Dinama, pao u kaznenom prostoru, ali sudac Vidulin samo je odmahnuo rukom.

Dinamo se probudio u sedmoj minuti, ali udarac Kapitanovića ukrotio je Pandur. Na drugoj strani Antanasković je sjajno prošao kroz obranu Dinama i ubacio, ali nikoga nije bilo u sredini da pospremi u mrežu.

U 14. minuti ponovo je u prvom planu bio Kapitanović, ali njegov udarac u odličnoj situaciji, ponovo je zaustavio Pandur.

Rijeka je u prvom dijelu prvog poluvremena lakoćom dolazila u prilike, Bušnja se u 22. minuti lijepo prošetao kroz obranu Dinama, ali udarac s ruba kaznenog prostora otišao je uz vratnicu.

Već u idućoj akciji, Pintarić je oduzeo loptu na 25 metara, sjurio se prema golu, ali udarac je ukrotio vratar Dinama.

Antanasković je u 24. minuti lijepo pronašao Zrilića, ali njegov udarac pred golom, blokirao je Franjić.

Nakon što je Rijeka propustila niz prilika, u 29. minuti Dejanović je lijepo prošao po lijevoj strani i pronašao Kima u kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran.

Ipak, modri nisu propustili priliku u 31. minuti. Dinamo je otvorio situaciju za Tolića, čiji je udarac unutar kaznenog prostora blokiran. Lopta se ponovo odbila do Tolića koji je proigrao Kapitanovića na desnoj strani – 1:1.

Otvaranje drugog dijela donijelo je pokušaj Dejanovića s ruba kaznenog prostora, na drugoj pokušaj glavom Ivana Smolčića otišao je pored gola.

Dinamo je poveo u 64. minuti iz kaznenog udarca nakon kontakta Rešetara i Putnika. Za razliku od sedme minute, sudac Vidulin ovoga puta nije previše razmišljao i pokazao je na bijelu točku.

Julardžija je bio siguran s bijele točke- 1:2.

Rijeka se nije predala, u 67. minuti Pintarić je izveo korner, Zrilić je bio najspretniji i poentirao – 2:2.

U 71. minuti Dinamo je odnio jednu visoku loptu, brzim prebrojavanjem otvorili su prostor za Kima koji je ostao sam na rubu kaznenog prostora, ali Pandur je odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Rijeka je u završnici utakmice imala dvije odlične prilike, ali pokušaji Biškupovića da pronađe Mitrovića odnosno Lozića, koji su ostali sami pred golom modrih, osujetili su braniči Dinama.

U 82. minuti, nakon kornera, uslijedila je velika gužva u kaznenom prostoru Dinama, ali nitko od igrača Rijeke nije uspio uputiti udarac. Dinamo je prijetio kontrama, u 86. minuti Kim je ušao u kazneni prostor, ali nije najbolje reagirao u završnici.

Modri su do tri boda mogli u trećoj minuti sudačke nadoknade, Radić je ostao sam u kaznenom prostoru, ali udarac je otišao pored gola.

1. HNL juniori, 19. kolo
Rijeka – Dinamo 2:2
RIJEKA Stadion HNK Rijeka
Gledatelja 120
Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)
Strijelci: 1:0 Omerović (6′), 1:1 Kapitanović (31′), 1:2 Julardžija (64′-11m), 2:2 Zrilić (66′)
Žuti kartoni: Putnik, Lozić, Omerović (Rijeka), Tolić, Ćuže, Gvardiol, Radić (Dinamo).
Rijeka: Pandur, Smolčić, Lepinjica (od 46′ Golić), Jelavić, Bušnja (od 46′ Biškupović), Omerović, Antanasković, Pintarić, Zrilić, Mitrović (od 75′ Lozić), Putnik.
Dinamo: Josipović, Hrvoj, Antovski (od 62′ Mikulić), Franjić (od 46′ Kočar), Gvardiol, Kim (od 76′ Svržnjak), Kapitanović, Dejanović (od 59′ Julardžija), Ćuže (od 59′ Rešetar), Tolić, Radić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!