Jurio gotovo 200 na sat na A7; u Crikvenici zaustavljen vozač s više od 2 promila alkohola u krvi

Tijekom proteklog vikenda policija je na području Primorsko-goranske županije pojačano nadzirala promet na cestama i evidentirala ukupno 304 prometna prekršaja.

Rijeka – Od toga se 167 prekršaja odnosi na prekoračenja brzine, 28 prekršaja na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja zabilježeno je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, zatim 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, ali i šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, te dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, kao i 77 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 196 km/h izmjerena je jučer, 25. travnja, na autocesti A7 u 10:05. Osobno vozilo marke Tesla, riječkih registracijskih oznaka, tom brzinom kretalo se u smjeru Sv. Kuzma gdje je ograničenje kretanja propisano na 100 km/h. Visoko prekoračenje brzine evidentirano je i dan prije na autocesti A6, na području Vrbovskog, u 11:42, također radarskim uređajem. Evidentirana brzina od 195 km/h je kod vijadukta Osojnik kada se osobno vozilo marke Alfa Romeo, riječkih registarskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na dijelu prometnice gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,09 g/kg izmjerena je u subotu, 24. travnja, 33-godišnjem vozaču u Crikvenici. Policijski službenici su ga zaustavili u 1:30 u Zidarskoj ulici dok je upravljao osobnim vozilom marke Ford Fiesta, riječkih registracijskih oznaka, u smjeru središta grada. Odmah je udaljen iz prometa, a zbog počinjenog prekršaja, kažnjen je novčanom kaznom od 10 000 kuna te izricanjem mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci.

Inače, od ukupno 117 alkotestiranih vozača, kod njih 13 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, a najviše ih je bilo u dobi između 3o i 40 godina, njih petero. Dva vozača su odbila alkotestiranje, a jedan alkoholizirani vozač je i recidivist u činjenju ove vrste prekršaja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!