Kako je protekao tjedan na Primorsko – goranskim prometnicama

U nesrećama su sudjelovala 22 stranca, tri pješaka i pet alkoholiziranih vozača. U nadzoru je ukupno alkotestirano 426 vozača, od kojih je kod 39 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan vozač je odbio alkotest.

Rijeka – Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se ukupno 95 prometnih nesreća od kojih su osam teže, a 87 lakše nesreće. U prometnim nesrećama je osam osoba teže, a 20 lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 808.500 kuna.

U nesrećama su sudjelovala 22 stranca, tri pješaka i pet alkoholiziranih vozača. U nadzoru je ukupno alkotestirano 426 vozača, od kojih je kod 39 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan vozač je odbio alkotest. Od spomenutih vozača, njih 20 je u dobi između 25 i 35 godina, 18 ih je u skupini iznad 35 godina života, te je devet alkoholiziranih vozača u kategoriji od 18 do 25 godina.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 24-godišnjem hrvatskom državljaninu u nedjelju, 15. srpnja na području Krka. Policija ga je zatekla oko 19.30 sati kako upravlja osobnim vozilom marke Smart, zagrebačkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 2,55 g/kg. Uz to, utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije, kao i da je u vozilu prevozio više osoba nego što ima ugrađenih sjedala, odnosno, koliko je upisano u prometnoj dozvoli.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i počinjenja ostalih spomenutih prekršaja, sankcioniran je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!