Kampus ugostio Sajam stipendija i visokog obrazovanja

– Ovaj je Sajam važno mjesto gdje nastojimo prikazati i naše studije, ali i mogućnosti koje može pružiti i grad i regija, između ostalog je rekla izv.prof.dr.sc. Marta Žuvić, prorektorica za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci

Rijeka – Više od 60 institucija iz čak 15 zemalja danas je predstavilo svoje studijske programe i mogućnosti stipendiranja na 8. riječkom izdanju Sajma stipendija i visokoga obrazovanja.

U jutarnjim je satima održano otvorenje, a pozdravne riječi uputili su: prorektorica za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Marta Žuvić, izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja mr. sc. Ninoslav Šćukanec Smidt i gđa Natalija Jakimčuk, direktorica Rossotrudničestva u Republici Hrvatskoj.

Prorektorica Žuvić pozdravila je u ime rektorice Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije i naglasila izvrsnu suradnju s IRO-om: ”Ovaj je Sajam važno mjesto gdje nastojimo prikazati i naše studije, ali i mogućnosti koje može pružiti i grad i regija. Svakako postoji velik interes za studiranje u inozemstvu, jer je mobilnost mladih sve veća. Toj pojačanoj mobilnosti doprinijeti će i činjenica da je UNIRI član YUFE mreže – nove Mreže mladih sveučilišta za budućnost Europe. Mobilnost je dobra i korisna, jer potiče ‘cirkulaciju mozgova’, zaključila je Žuvić.

Ninoslav Šćukanec zahvalio je Sveučilištu na partnerstvu, Ruskoj Ambasadi te gđi Sandi Sušanj iz Grada Rijeke, koji o početak podržava program. ”Motivacija za održavanje ovoga Sajma ima nekoliko… Želimo povećati pristup studiranju i olakšati studiranje, želimo da oni koji upišu studij taj studij i završe. Također, želimo povećati zapošljivost mladih, pa nastojimo povezati gospodarstvo sa studentima, kako bi oni što bolje bili informirani o kompetencijama koje tržište rada zahtjeva”, istaknuo je.

Gđa Jakimčuk kazala je kako Rusija danas predstavlja 11 svojih vodećih sveučilišta i kako je promocija obrazovanja u Rusiji među inozemnim studentima jedan od prioriteta ruske Vlade. ”Rusija je jedna od obrazovnih lidera u svijetu. Više od 300 tisuća godišnje stranih studenta to potvrđuje. Interes za studiranje u Rusiji raste pa tako imamo 5 molbi za jedno mjesto koje otvorimo”, naglasila je Jakičmuk te pozvala zainteresirane studente da se raspitaju o mogućnostima studiranja u toj velikoj zemlji.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!