Kazališna predstava ‘Dvoje’ riječku publiku dovela do suza – Čuček i Gregorić Vejzović u vrtlogu emocija

Kroz veliki broj raznolikih uloga te uz uvjerljivost i profesionalnost glavnih glumaca predstava je pokazala sve ono što ljubav, ali i život jest – ponešto tuge i boli, a ponešto sreće i plesa.

Rijeka – Dirljiva, duhovita, zabavna i zanimljiva samo su neki od epiteta koji se mogu “zalijepiti” za kazališnu predstavu “Dvoje” Teatra Exit. Gostujuća predstava održana u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku dovela je dvoje izvrsnih hrvatskih glumaca – Bojanu Gregorić Vejzović i Dražena Čučeka koji su svoj posao maestralno odradili. Za potrebe predstave napravljena je mala scena kako bi gledatelji imali osjećaj da se nalaze u cafe baru, oko kojega se obavija cijela radnja. Već je na ulazu publiku svirajući dočekao i cijelim putem, dok se nije posljednje mjesto popunilo, pratio saksofonist Jakša Jordes, što je doprinijelo cjelokupnom dojmu, pa se na trenutke moglo pomisliti da je publika ušla u vremeplov koji ju je teleportirao u 20-e godine prošlog stoljeća.

Izraz koji bi najbolje opisao glumu Gregorić Vejzović i Čučeka jest da su „ostavili srce na pozornici“ te time dokazali svoju glumačku veličinu jer odraditi 14 uloga u jedan sat i 30 minuta trajanja predstave nije nimalo lak posao. Od života barmena i barmenice, glavnih likova u predstavi, do ljudi u poodmakloj dobi, čednih i onih malo manje čednih, zavodnika i zavodnica, djece, sve su to oni vjerno prikazali, omogućili publici da se „uživi“ u predstavu i da se uvjeri kakva ljubav sve može biti. Točnije, koliko su komplicirani ljubavni odnosi, koliko je tanka granica između ljubavi i mržnje, koja je tajna dugovječnih ljubavi, ali i sve ono što ljubav nije.

Najbolji pokazatelji kvalitete kazališne predstave „Dvoje“ bili su učestalo smijanje publike, gromoglasan i dugotrajan pljesak po završetku predstave, kao i odlazak suznih očiju i brisanje nosa. Iako je cijena ulaznice za ovu predstavu u režiji Matka Raguža koja je napravljena prema tekstu Jima Cartwrighta iznosila 90 kuna, što možda nije za svačiji džep, svaka se lipa isplatila. Kroz veliki broj raznolikih uloga te uz uvjerljivost i profesionalnost glavnih glumaca predstava je pokazala sve ono što ljubav, ali i život jest – ponešto tuge i boli, a ponešto sreće i plesa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!