KBC-u Rijeka uručena nova vrijedna donacija riječkih rotarijanaca

U dogovoru s upravom KBC-a kao predmet donacije i ovoga puta je odabrana zaštitna oprema kako bi se u što većoj mjeri pridonijelo sigurnosti zdravstvenih djelatnika

Rijeka – Rotary klub Rijeka donirao je Kliničkom bolničkom centru Rijeka 1000 komada zaštitnih maskica FFP3 vrijednih 43.750,00 kuna. Donaciju je uručila predsjednica riječkog kluba Ankica Šajbić Šukunda, a u ime KBC-a preuzela voditeljica Bolničke ljekarne KBC-a Rijeka gđa. Dijana Dragičević.

U dogovoru s upravom KBC-a kao predmet donacije i ovoga puta je odabrana zaštitna oprema kako bi u što većoj mjeri pridonijeli sigurnosti zdravstvenih djelatnika jer zdravlje ljudi je na prvom mjestu:

– Posljednji događaji u Zadru trebaju nam biti pouka da se ne smijemo opustiti jer borba s virusom nije gotova. I dalje je među nama i s njime moramo naučiti živjeti, pridržavajući se mjera fizičke distance i koristeći zaštitnu opremu. To je naročito važno za zdravstvene djelatnike koji su svakodnevno izloženi riziku od zaraze, zato je i ova donacija namijenjena upravo njima, istaknula je predsjednica RC Rijeka Ankica Šajbić Šukunda.

Pored velike zajedničke aktivnosti hrvatskih Rotary klubova u kojoj je kupljeno 29 termovizijskih kamera za zdravstvene ustanove širom Hrvatske, ovo je treća samostalna donacija RC Rijeka zdravstvenom sustavu u 2020. godini. Sredinom ožujka Klinici za anesteziologiju na lokalitetu Kantrida kupljena su kolica za prijevoz pacijenata vrijedna 20 tisuća kuna, a u travnju je klub osigurao 1000 zaštitnih vizira Kliničkom bolničkom centru Rijeka i Domu zdravlja Primorsko-goranske županije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!