KD Kostrena zamolio mještane: Ne odlažite krupni zeleni otpad u i oko kontejnera

Ako nemate prostor za odlaganje orezanih grana i zelenog otpada, vaše okućnice ovog proljeća moći će proći i bez krčenja i velikih sanitarnih rezova živica, voćaka, ukrasnih grmova i stablašica, a pomoći ćete nam da održimo čistoću i urednost javnih površina

Kostrena – Kostrensko je komunalno društvo mještanima Kostrene uputilo apel koji se tiče odlaganja krupnog zelenog otpada u kontejnere, priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dragi mještani,
izvanredne okolnosti u kojima živimo utjecale su na sve naše osobne i poslovne aktivnosti i rutine pa tako i na naše postupanje s otpadom i radovima u vrtovima i okućnicama. Naši djelatnici neprestano su na terenu, nastojeći nadići sve zadane planove održavanja kako bi zadržali visoku razinu usluge, urednost i čistoću mjesta. Borimo se s vjetrom, uklanjamo polomljene grane i popravljamo oznake na dječjim igralištima, održavamo zelene površine i uklanjamo nepropisno odloženi otpad s naših ulica.

Kako bi Kostrena ostala čista i uredna, potrebna nam je i vaša pomoć. Okolnosti su utjecale i na pražnjenje spremnika i odvoz krupnog otpada koji se odvija drugačijom, usporenom dinamikom stoga je jako važno da se u ovom času i prilikom uređivanja vrtova i okućnica suzdržite od velikih orezivanja posebno odlaganja krupnog zelenog otpada u kontejnere kao i pored njih. U redovnim uvjetima, djelatnici KD Kostrena, bili bi u mogućnost ukloniti i privremeno zbrinuti takav otpad, ali to sada nije moguće jer je naš deponij nakon uređenja javnih zelenih površina premašio kapacitet odlaganja. Zato, ako nemate prostor za odlaganje orezanih grana i zelenog otpada, vaše okućnice ovog proljeća moći će proći i bez krčenja i velikih sanitarnih rezova živica, voćaka, ukrasnih grmova i stablašica, a pomoći ćete nam da održimo čistoću i urednost javnih površina.

Ukoliko se ipak odlučite na rezidbu, donosimo nekoliko savjeta o tome kako takav otpad iskoristiti.

Jeste li znali?
Više od trećine ukupnog otpada koji nastaje u kućanstvima je organski ili biootpad. Sastoji se od otpada iz kuhinje, vrta, voćnjaka i travnjaka te predstavlja vrijednu sirovinu za proizvodnju prirodnog gnojiva – komposta.

Kompostiranje u okućnici   https://www.youtube.com/watch?v=CGPG1Ej_tPs&feature=youtu.be

Kompostiranje kod kuće   https://www.youtube.com/watch?v=t_1HL9H1cnA&feature=youtu.be

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!