Kišni razdraganci stižu napraviti tulum za pamćenje u Tower Centru Rijeka

Riječ je o interaktivnom koncertu ili bolje rečeno tulumu za djecu. I to kakvom tulumu, tulumu za pamćenje, jer u ovoj predstavi sudjeluje i publika.

Rijeka – Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, glazbenici i životni partneri još jednom su nas ugodno iznenadili. Predstavom Kišni razdraganci oduševili su i djecu i odrasle. Riječ je o interaktivnom koncertu ili bolje rečeno tulumu za djecu. I to kakvom tulumu, tulumu za pamćenje, jer u ovoj predstavi sudjeluje i publika. Upravo zato, Kišni razdraganci dolaze na proslavu rođendana Tower Centra, u jutarnjim satima nedjelje, 23. studenog.

Pozdrav ekipa, ovo je nešto totalno drugačije od svega do sad, odkud ideja za Kišne razdragance?

To je Mrletova sintagma, pjesma koju je davno napisao za „Termite“. Nakon suradnje s Jelenom Milić za „Tobogan“ došli smo na ideju da nećemo napraviti „obični“ koncert nego ćemo snimiti dječiji CD. Družimo se s Lanom Letović Perčin koja je imala već iskustva sa slikovnicama (Zlatići 1, 2) i oduševila nas je likovima koje stvorila za naš „okvir cd–a”. Jednooki Mrle je vrijedio svega no Kišni razdraganci koje je po Lani izradila Sunčana Jozić su apsolutni hit. Mislimo ih nositi posvud da ih mazite i igrate se s njima.

Mrleta smo naučili gledati u drugačijem izdanju, a sad ćemo ga gledati u interaktivnom koncertu za djecu?

Ne smijemo prestati tražiti nove načine i prilike predstavljanja svoje glazbe. Ovaj put se radi o “malima” koje razumijemo bolje nego velike i interakcija se s njima dogodi sasvim prirodno.

Iskustva na pozornici imate, koga je lakše oduševiti, odrasle ili djecu?

Zasad kroz Ivankina iskustva djeca su iskrena pa ne znamo. Odrasli nas isto vole. Ne osjećamo se uopće nevoljeno. Dapače. A reakcije na „Kišne razdragance“ najviše oduševljavaju nas same. Prekrasno iskustvo imamo družeći se sa Zborom KAP koji nam pjeva kroz skoro cijeli album.

Mala najava, što možemo očekivati od koncerta?

Nakon što smo odsvirali dva, tri puta opisali bi ga kao tulum. Na tom tulumu koji je glasan i veseo treba se puno plesati i pričati s nama. Osim što nas zanima kako se današnja djeca osjećaju bitno nam je i da skupimo što više zanimljivog materijala za sljedeće albume.