Kobni tjedan u prometu: U 75 prometnih nesrećama jedna osoba smrtno stradala, šest teže, a 16 lakše ozlijeđenih

U nesrećama je sudjelovalo 10 stranaca, jedan pješak i osam alkoholiziranih vozača. Materijalna šteta procjenjuje se na 670.471 kuna.

Rijeka – Proteklog tjedna na području u nadležnosti  Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 75  prometnih nesreća od kojih su šest teže, a 69 lakše nesreće. U prometnim nesrećama je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala, šest osoba je teže, a 16 lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 670.471 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo 10 stranaca, jedan pješak i osam alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano  370 vozača, od kojih je kod  37 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Od spomenutih vozača, njih 28 je u skupini iznad 35 godina života,  devet alkoholiziranih vozača je u dobi između 25 i 35 godina, dok ih je šest u dobi od 18 do 25 godina.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 39-godišnjem hrvatskom državljaninu i to 26. lipnja  kod naplatne postaje Vrbovsko na autocesti Rijeka-Zagreb. Policija ga je zatekla oko 22 sata kako upravlja osobnim vozilom marke Opel Corsa, slavonsko-brodskih registarskih oznaka , pri koncentraciji alkohola od 2,48 g/kg.  Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!