Kod Jadranova pokušao izbjeći policijsku kontrolu – U autu mu pronađen duhan s crnog tržišta

Policija je kod Jadranova zatekla 26-godišnjeg vozača osobnog vozila, koji je njime upravljao u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom B kategorije i s duhanom bez markica

Rijeka – Sinoć oko 22.50 sati, tijekom redovnog nadzora prometa na području Jadranova, policija je zatekla 26-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Ford, riječkih registarskih oznaka, koji je njime upravljao u vrijeme važeće zabrane upravljana vozilom B kategorije.

Vozač je prethodno pokušao izbjeći policiju time što je ignorirao zapovijedi zaustavljanja, no, vrlo brzo je zaustavljen te je pritom utvrđeno da nije koristio ni sigurnosni pojas, a njegov 24-godišnji suvozač uz što nije koristio sigurnosni pojas nije imao kod sebe ni osobne dokumente. Osim toga, u vozilu je pronađeno 400 grama duhana bez trošarinskih markica Ministarstva financija. Duhan je privremeno oduzet, a obojica osumnjičenika su privedena na postupanje u Policijsku postaju Crikvenica.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, spomenuti su prijavljeni nadležnom Općinskom sudu, Prekršajni odjel, a poradi počinjenja prekršaja nedozvoljenog posjedovanja duhana, obaviještena je i Carinska uprava vezano za postupanja iz domene Zakona o trošarinama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!